Criză S-400. SUA caută alternative pentru a înlocui Turcia din programul F-35

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul caută o alternativă de înlocuire a Turciei în programul F-35 Joint Strike Fighter.

Liderii Pentagonului caută alternative pentru înlocuirea Turciei din programul F-35, în cazul în care Statele Unite ale Americii și Turcia nu reușesc să își rezolve disputa privind achiziționarea de către Ankara a sistemului de apărare rusesc S-400.

Ellen Lord, subsecretarul în cadrul Departamentului de Apărare al SUA, a declarat săptămâna trecută „foarte clar” că „F-35 și S-400 sunt incompatibile”, informează Janes.

 

SUA caută o alternativă să înlocuiască Turcia din programul F-35

 

„Lucrăm de ceva timp pentru a analiza ce alternative avem pentru componenta programului F-35 care este în prezent alocată Turciei”, a mai precizat oficialul american.

Amintim că în cursul lunii trecute ministrul turc al Apărării, Turul Hulusi Akar, în urma vizitei din Statele Unite, a declarat că a avut o discuţie cu secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, privind o nouă ofertă privind sistemele americane Patriot pentru Ankara.

Washingtonul a somat Ankara să aleagă între sistemul rusesc de apărare S-400 pe care intenționează să îl cumpere şi avionele americane de vânătoare F-35, pe care Turcia doreşte de asemenea să le achiziţioneze.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel