Criză S-400. SUA caută alternative pentru a înlocui Turcia din programul F-35

Tudor Curtifan / 13 mai 2019 / 12:58

Pentagonul caută o alternativă de înlocuire a Turciei în programul F-35 Joint Strike Fighter.

Liderii Pentagonului caută alternative pentru înlocuirea Turciei din programul F-35, în cazul în care Statele Unite ale Americii și Turcia nu reușesc să își rezolve disputa privind achiziționarea de către Ankara a sistemului de apărare rusesc S-400.

Ellen Lord, subsecretarul în cadrul Departamentului de Apărare al SUA, a declarat săptămâna trecută „foarte clar” că „F-35 și S-400 sunt incompatibile”, informează Janes.

 

SUA caută o alternativă să înlocuiască Turcia din programul F-35

 

„Lucrăm de ceva timp pentru a analiza ce alternative avem pentru componenta programului F-35 care este în prezent alocată Turciei”, a mai precizat oficialul american.

Amintim că în cursul lunii trecute ministrul turc al Apărării, Turul Hulusi Akar, în urma vizitei din Statele Unite, a declarat că a avut o discuţie cu secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, privind o nouă ofertă privind sistemele americane Patriot pentru Ankara.

Washingtonul a somat Ankara să aleagă între sistemul rusesc de apărare S-400 pe care intenționează să îl cumpere şi avionele americane de vânătoare F-35, pe care Turcia doreşte de asemenea să le achiziţioneze.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy