Rusia, pregătită să vândă Turciei avioane Su-57. Tranzacția depinde de decizia SUA privind F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia este pregătită să ofere Turciei avioane Su-57.

Rusia este "gata să coopereze" cu Turcia și să îi vândă avioane de luptă Su-57 în cazul în care Statele Unite ale Americii vor exclude Ankara din programul F-35, afirmă un oficial rus din domeniul apărării.

(w670) Su-57, sur

„Su-57, avioanele rusești de generația a cincea, au capacități deosebite și există perspective pentru export”, a declarat. Serghei Chemezov, șeful companiei rus Rostec Corporation, potrivit Defense News. Oficialul rus a făcut referire către Turcia.

 

Su-57 pentru Turcia? Declarația confirmă poziția turcilor

 

Declarația oficialului rus vine ca o confirmare a infromației apărute în urmă cu doar câteva zile. Atunci, un oficial turc, declara sub protecția anonimatului, că avioanele rusești ar fi prima și cea mai bună opțiune în cazul în care SUA vor bloca livrarea avioanelor F-35 către Turcia.

„Tehnologia de luptă rusească ar fi prima opțiune dacă aliații noștri americani s-ar comporta într-un mod neloial și ar bloca calitatea Turciei în programul Joint Strike Fighter", afirma oficialul turc.

Washingtonul a somat Ankara să aleagă între sistemul rusesc de apărare S-400 pe care intenționează să îl cumpere şi avionele americane de vânătoare F-35, pe care Turcia doreşte de asemenea să le achiziţioneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel