Armata daneză nu va primi la timp obuzierelor autopropulsate de 155mm CAESAR 8x8

S.I. Catalin |
Data publicării:

Livrarea obuzierelor autopropulsate de 155mm CAESAR 8x8 – fabricate de compania franceză Nexter Systems – către forţele armate daneze a fost întârziată, din cauza pandemiei de COVID-19, cu cel puțin șase luni, a confirmat agenția daneză de stat pentru achiziții militare (FMI).

Primele 15 obuziere autopropulsate CAESAR 8x8, comandate de ministerul danez al Apărării de la compania franceză Nexter, fuseseră programate inițial să fie livrare până în vara anului 2020, potrivit Defense Brief.

Datorită restricţiilor impuse de guvernul francez pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, activitatea mai multor fabrici şi uzine, fie a fost sistată, fie s-a desfăşurat cu un număr mai mic de angajaţi.

În cazul de faţă, se preconizează că Nexter va finaliza livrarea primului lot de obuzierelor autopropulsate până în primăvara anului 2021, deoarece doar două sisteme au fost livrate către armata daneză înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19, care a sistat liniile de producție ale companiei, cât şi pe cele ale altor companii care produc componente pentru CAESAR 8x8.

Militarii danezi au efectuat, în urmă cu câteva zile, teste de tragere cu noile obuziere autopropulsate de 155mm CAESAR 8x8

Pe lângă cele 15 obuziere comandate inițial în martie 2017, Danemarca a mai solicitat încă patru Caesar 8x8 la sfârșitul lui 2019. Acest lot de patru sisteme autopropulsate CAESAR 8x8 va fi livrat pe parcursul anului 2023.

Conform specificațiilor, obuzierul autopropulsat CAESAR 8x8 are o lungime de 12,3 metri, poate fi transportat pe cale aeriană – încape în aeronavele de transport militar A400, IL76 sau C17; dispune de un tun de calibru de 155 mm; poate trage o rundă de 6 proiectile pe minut (poate transporta în total 30 de proiectile) şi poate lovi ţinte aflate în intervalul 40-50 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel