Naval Group a câștigat contractul pentru corvetele multifuncționale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a fost anunţată că a câştigat contractul pentru furnizarea corvetelor multirol destinate Forţelor Navale Române, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea de corvete, anunţul fiind făcut de Romtehnica SA, compania care a organizat licitaţia pentru corvetele militare.

Ministerul Apărării Naționale a primit oferte, în cadrul acestei licitații, din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a Grupului Naval din Franţa.

Licitația a fost întârziată după ce procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată în ianuarie de către Ministerul Apărării Naționale (MapN), după ce Șantierul Naval Constanța (SNC) a acționat în instanță Guvernul și MApN, cerând anularea licitației privind programul de înzestrare cu corvete multifuncționale. Apoi Departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, pentru „suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

În România, gigantul francez Naval Group este asociat cu Șantierul Naval Constanța (SNC) în cadrul programului de cooperare industrială care vizează construcția celor patru corvete scoase la licitație de Ministerul Apărării Naționale pentru dotarea Forțelor Navale Române. Naval Group are în prezent contracte în derulare pentru furnizarea de corvete Gowind 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Naval Group, lider european în construcţia de nave militare, şi Şantierul Naval Constantă, partenerul strategic al Marinei Romane, propun corvetele din clasa Gowind 2500 pentru dotarea Forţelor Navale Romane.

Corvetele comandate sau în curs de construcţie se remarca prin caracteristicile tehnice superioare şi echipamentele de luptă de ultima generaţie utilizate de companie, dar evidenţiază şi expertiza semnificativă a constructorului francez de nave militare în ceea ce priveşte stabilirea unor parteneriate inovatoare, ambiţioase şi sustenabile cu partenerii locali, care implică un amplu transfer de tehnologie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel