Corvete România. MApN și Cătălin Adrian Moraru răspund acuzelor din spațiul public

Tudor Curtifan / 16 apr 2019 / 14:31

Adrian Cătălin Moraru au informat, printr-o notă a MApN, că nu este consilierul ministrului Gabriel Leș. Reacția vine după un articol publicat în presă.

În articolul intitulat "Noii stăpâni la Marea Neagră. Tenebrele unei afaceri cu rădăcini până-n Constanța. Asasinate și atentate cu zeci de morți. Conexiunile dubioase din jurul ministrului Leș", cei de la Evz.ro citează Ziuanews.ro, și vorbesc despre afacerile Naval Group, câștigătorii licitației privind corvetele românești, acuze ce constau în „distribuirea" unor „comisioane". Faptele de corupție ar fi avut loc în negocierile unei tranzacții internaționale privind două submarine, ajungându-se până la asasinate. 

„În România, legătura între ministrul Leș și Naval Grup, firma în favoarea căreia ministrul s-a antepronunțat că a câștigat licitația, pare să fie Cătălin Adrian Moraru, fostul șef al Departamentului pentru Armamente (DA) din MApN și care a fost angajat săptămâna trecuta pe post de consilier personal al ministrului Gabriel Leș”, scria sursa citată în textul mai sus amintit.

CITEȘTE ȘI: Naval Group, câștigătorul licitației pentru corvete

Într-un răspuns pentru aceleași site-uri, Cătălin Adrian Moraru a negat cele publicate, iar MApN a emis o adresă care demonstrează că acesta nu a a fost niciodată angajat pe postul de consilier personal al ministrului Gabriel Leș:

„Nu am fost niciodată angajat pe postul de consilier personal al ministrului Gabriel Leş, dupa cum reiese din adresa nr. M 1019 din data de 11.04.2019 emisă de Ministerul Apărării Naționale, şi implicit, toate afirmaţiile derivate din această informaţie falsă sunt lipsite de fundament, fiind simple supoziţii şi defăimări şi sunt de natură să cauzeze un prejudiciu grav, moral şi de imagine subsemnatului", a transmis Cătălin Adrian Moraru, sursei citate.

Notă: Prin acest text, DefenseRomania prezintă cititorilor infromațiile apărute în media în mod obiectiv, fără a se angaja în acuzele apărute în urma materialelor

CITEȘTE ȘI: Licitație corvete. Naval Group anunță beneficii pentru industria românească, dincolo de programul Gowind

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy