Licitație corvete. Naval Group anunță beneficii pentru industria românească, dincolo de programul Gowind

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Corveta Gowind - Naval Group
Corveta Gowind - Naval Group

Massi Begous, vicepreședinte pentru Dezvoltare Industrială Internațională al Naval Group, transmite că industria românească ar beneficia în următoarele decenii în cazul în care grupul francez va fi ales pentru construirea corvetelor pentru Armata României.

Deși în prezent procesul licitației este suspendat, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, într-un interviu acordat pentru Defense România, nu s-a pronunțat direct cu privire la cine a câștigat licitația pentru corvete, dar dezvăluit că „ordinea se cunoaște", fiind cea apărută deja în presă.

În urma contractului cu Naval, România ar  beneficia de corveta Gowind cu capacități combinate de luptă: anti-aeriană, anti-submarin și împotriva navelor de suprafață.

Industria romanească va beneficia și de angajamentul și "know-how-ul" Naval Group în ceea ce privește parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța, dar și de transferul de tehnologie. SNC are o experiență foarte bună în construcția de nave, toate certificările de calitate și instrumente industriale profesionale, informează B1 TV.

"Parteneriatul nostru exclusiv cu SNC va asigura suveranitatea și autonomia României, deoarece SNC, o companie românească care angajează lucrători români, va stapâni know-how-ul necesar pentru a susține întregul ciclu de viață al corvetelor, de la construcție la operațiunile de întreținere și modernizare.

Ei vor fi implicați nu numai în construcția corpului platformei, ci și în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea întregului sistem de lupta și a software-ului central. Activitățile de întreținere și modernizare prin ciclul de viață al navei vor asigura locuri de muncă în deceniile următoare.

În cele din urmă, transferul exhaustiv al tehnologiei Naval Groupva aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung, creând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată dincolo de programul Gowind", a declarat Massi Begous, vicepreședinte pentru Dezvoltare Industrială Internațională al Naval Group.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel