Coronavirus | Franța a suspendat temporar producția de avioane de vânătoare Rafale

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producția de avioane de vânătoare Rafale a fost suspendată temporar în Franța, din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce ar putea duce la o întârziere a termenului de livrare a primului lot de patru aeronave către India, potrivit HindustanTimes.

Programul de pregătire pentru piloților din Forțele Aeriene Indiene (IAF) a fost, de asemenea, afectat pe fondul măsurilor de precauție luate în Franța pentru combaterea pandemiei.

Surse din domeniul apărării au declarat pentru publicaţia ThePrint că uzina Bordeaux-Mérignac a companiei franceze Dassault Aviation, producătorul avioanelor Rafale, şi-a întrerupt activitatea săptămâna aceasta. Activitatea uzine va rămâne suspendată până la 31 martie.

Impactul coronavirusului

India și Franța au semnat Acordul interguvernamental (IGA) pentru 36 de aeronave Rafale în 2016. Dacă uzina de producție rămâne închisă după 31 martie, termenul de livrare ar putea fi afectat.

Conform contractului, 11 din cele 36 de avioane Rafale din cadrul acordului vor fi livrate anul acesta. Primele patru avioane (primul lot care trebuie livrat în luna mai anul acesta) au fost înmânate oficial Indiei în timpul unei ceremonii la care au participat ministrul indian al Apărării Rajnath Singh și omologul său francez, Florence Parly, la Merignac, la 8 octombrie 2019. În prezent, aceste aeronave se afla în Franţa unde mai mulţi piloţi ai Forţelor Aeriene Indiene trec printr-un proces de pregătire şi instruire pentru a le putea pilota.

Primele 18 avioane (inclusiv cele patru din primul lot) trebuiau să fie livrate către IAF până în februarie 2021, iar restul de 18 sunt așteptate în perioada aprilie-mai 2022.

Sunt depuse toate eforturile pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor procesului de producție, dar pandemia de coronavirusul a afectat toate domeniile industrial, inclusive pe cel al apărării, au mai spus surse din ministrul indian al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel