Coronavirus| Alertă la Automecanica Moreni şi UM Mija, un cadru militar a minţit în declaraţia COVID-19

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Automecanica Moreni, uzina care fabrică echipamente şi tehnică militară, a fost nevoită să îşi suspende activitatea. Motivul, un subofiţer de la o Unitate Militară din Cluj, aflată în relaţii contractuale cu uzina militară, dar şi UM Mija de la I.L. Caragiale, a minţit în declaraţia pe proprie răspundere că nu a intrat în contact cu persoane întoarse recent din străinătate. Bărbatul este acum în izolare şi aşteaptă rezultatul analizelor, potrivit Dejeanul.ro.

Panică printre salariaţii de la Automecanica Moreni şi UM Mija! Un delegat de la Cluj, culmea, un cadru militar, a intrat în societăţile respective minţind în declaraţia pe propria răspundere că nu a venit în contact cu persoane sosite din străinătate.

După ce a intrat în contact cu numeroşi salariaţi din cadrul celor două unităţi de producţie şi după ce şi-a încheiat misiunea în judeţul Dâmboviţa, întors acasă, la Cluj, acesta a sunat să spună „minunea", că soacra lui a venit pe data de 11 martie 2020 de la schi din Austria şi a fost depistată cu coronavirus. La Automecanica Moreni, activitatea a fost sistată pentru o săptămână şi au fost anunţate toate autorităţile.

Femeia în vârstă de 50 de ani din Dej s-a întors din Austria în 11 martie, când ţara nu era în "zona galbenă", ceea ce înseamnă că nu avea nicio obligaţie să se izoleze la domiciliu.

Fără să ştie că este purtătoare de virus, timp de 6 zile a avut o rutină zilnică obişnuită, intrând în contact cu mai multe persoane, printre care şi ginerele ei care este cadru militar la o unitate militară din Dej. Fără ca cineva să bănuiască ceva, militarul a fost trimis în delegaţie la Automecanica Moreni şi UM Mija, două societăţi din judeţul Dâmboviţa care se ocupă de producerea echipamentelor militare sau de mentenanţa acestora. Acolo, bărbatul a intrat în contact cu numeroşi muncitori de pe mai multe secţii, precizeaza Dejeanul.ro

Conform liderului de sindicat al salariaţilor de la Automecanica Moreni, militarul ar fi dat o declaraţie pe propria răspundere că nu a intrat în contact cu nimeni venit din străinătate, dar după ce s-a întors acasă la Dej şi a aflat că soacra lui a fost confirmată cu COVID-19 i-a sunat pentru a-i informă de acest lucru.

,,Mie mi se pare aiurea pentru că acest om este cadru militar de la o unitate militară, unde are medic, unde are de toate… şi să-l trimită într-o misiune fără să ştie unitatea militară. Asta a fost o chestie care ne-a dat peste cap şi nici nu a scris în declaraţie că a venit în contact, că altfel nu intra, pentru că la noi când se intră pe poartă trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu are niciun fel de problemă. Chiar el ne-a sunat când a ajuns acasă să ne spună că soacra lui a fost la schi în Austria şi a fost găsită cu coronavirus'', a semnalat Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, potrivit GazetaDambovitei.ro.

,,S-ar putea ca omul chiar să nu fi ştiut, dar acolo este o întrebare „dacă aţi venit în contact cu persoane venite din străinătate”. Problema este că el a intrat în contact cu multă lume, el a venit pentru anumite lucruri în colaborarea noastră pe mentenanţă – transportoare şi vă daţi seama că a venit în contact şi cu banda de montaj şi cu cei de la Service, şi cu cei de la CTC, iar după aceea a mers şi la UM Mija. O nebunie! Noi eram convinşi că ne-am luat toate măsurile să fie bine şi uite cum ne-a bulversat toată treaba asta. Am oprit activitatea pentru o săptămână, măcar să dispersăm puţin, să nu mai fim toţi la un loc, măcar să-i protejăm pe ceilalţi. Dar să vedem dacă lucrurile sunt şi la el pozitive, pentru că în cazul acesta trebuie să testăm toţi salariaţii  de la Automecanica Moreni”, a mai spus Constantin Bucuroiu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel