Coreenii vor aduce și prezenta în România mașina de luptă Redback, „cel mai sofisticat IFV din lume”. Parteneriate cu industria românească vor fi un obiectiv

Darius Muresan |
Data publicării:
Mașină de luptă a infanteriei (IFV) Redback. Photo source: DefenseRomania
Mașină de luptă a infanteriei (IFV) Redback. Photo source: DefenseRomania

Hanwha Aerospace prezintă o serie de capabilități avansate de apărare la BSDA 2024, care are loc în România, în perioada 22-24 mai.

Vehiculul de luptă pentru infanterie Redback va fi expus, oferind oportunități emergente de colaborare cu industria românească.

Aminim că Hanwha Aerospace urmează să lanseze parteneriatul „Team Tunet” cu industria românească pentru programul K9 Self-Propelled Howitzer. Hanwha Aerospace propune să construiască facilități în România pentru producția și întreținerea vehiculelor de luptă, îmbunătățind capacitatea de apărare suverană a României, precum și creșterea industriei  locale de profil.


Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania, „Hanwha Aerospace, cea mai importantă companie sud-coreeană din domeniul aerospațial și al apărării, se va alătura expoziției și conferinței Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024, care va avea loc la Complexul ROMAERO din București, România, în perioada 22-24 mai”. 

Este pentru prima dată când Hanwha Aerospace participă la prestigiosul târg de apărare din regiunea Mării Negre, prezentând inițiativele ambițioase ale companiei de a construi și extinde parteneriatele cu România și cu țările vecine, transmit partenerii coreeni.

 

Hanwha va aduce și va prezenta în România mașina de luptă Redback, „cel mai sofisticat IFV din lume”

 

2. Mașină de ... (redback-hanwha_27570100.jpg)

Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace

În cadrul expoziției, Hanwha Aerospace expune o gamă de capacități avansate, concentrându-se asupra vehiculelor de luptă și armelor ghidate cu precizie. 

Vehiculul de luptă al infanteriei Redback (IFV) va fi în centrul atenției, deoarece vehiculul oferă o serie de tehnologii inovatoare, răspunzând cerințelor planurilor de modernizare militară a României.

„Cu adaptabilitatea și potențialul său de creștere, Redback este cel mai sofisticat IFV din lume, oferind cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa. Pe lângă capabilități, se așteaptă ca soluția Redback IFV să contribuie la aducerea unei capacități masive de producție pe piața românească prin parteneriate industriale active”, a declarat Billy Boohwan Lee, șeful Hanwha Aerospace Europe. 

Bazat pe K21 IFV al armatei sud-coreene, Redback a fost dezvoltat pentru a dispune de tehnologii și capabilități de ultimă generație, care includ unitățile de suspensie In-arm; șenilele din cauciuc compozit; un sistem de protecție activă hard-kill și un afișaj de cunoaștere a situației montat pe cască. 

În 2023, Redback a fost selectat de Australia pentru programul LAND 400 Phase 3, care prevede livrarea a 129 de IFV-uri, cu o implicare extinsă a lanțurilor de aprovizionare australiene. Redback este, de asemenea, considerat a fi o bază de referință pentru dezvoltarea următoarei generații de IFV-uri a armatei sud-coreene.

 

Hanwha e aproape să semneze în România și contractul pentru obuziere K9 Thunder

 

3. Obuzier K9... (whatsapp-image-2024-04-26-at-16-42-25_82516900.jpeg)

Obuzier K9 Thunder (Tunet) de 155 mm. Photo source: DefenseRomania

Obuzierul autopropulsat K9 Thunder este și el expus pentru a evidenția capacitățile echipamentului, dovedite la nivel mondial.  

Obuzierul cu șenile calibrul 155 mm/52 a fost adoptat până în prezent de nouă țări, inclusiv de cinci state membre NATO: Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda și Turcia.

România ar urma să devină al șaselea stat NATO care operează K9.

Pentru programul K9 din România, Hanwha Aerospace a lansat „Team Tunet”, implicând lanțurile de aprovizionare românești, reprezentând angajamentul ferm al companiei de a maximiza beneficiile economice pentru industria românească prin parteneriate industriale. 

„În calitate de partener de încredere pentru România, Hanwha Aerospace se angajează pe deplin să livreze produse și servicii de cea mai bună calitate, pentru a sprijini planurile de modernizare militară ale României. În plus, suntem dedicați să venim cu planuri care să contribuie la industria și economia românească, cum ar fi producția locală, ocuparea forței de muncă, transferul de tehnologie, cercetare și dezvoltare comună și marketingul pentru export”, a declarat Jae Il Son, CEO și președinte al Hanwha Aerospace. 

Celelalte produse care sunt prezentate la BSDA includ vehiculul de reaprovizionare cu muniție K10, sistemul de lansatoare multiple de rachete Chunmoo; racheta tactică ghidată Chungum (TAipers) atât pentru vehicule cu și fără pilot. 

Trebuie să precizăm că România se află în faza finală a licitației privind achiziția de obuziere autopropulsate K9 Thunder sau Tunetul, așa cum promovează obuzierele cei de la Hanwha pe piața românească.

K9 Tunetul e versiunea românească promovată de cei de la Hanwha.

Programul prevede achiziția a 3 sisteme de obuziere (3 x 18 obuziere de 155 mm + muniție + sprijin logistic).

În ceea ce privește Redback, programul mașinii de luptă nu e lansat. Dar MApN ar trebui să demareze anul acesta programul Mașina de Luptă a Infanteriei (MLI). Valoarea totală a programului de înzestrare este estimată la 2.99 miliarde de euro și presupune dotarea Forțelor Terestre cu 298 de vehicule de luptă pentru infanterie.

CITEȘTE ȘI: Mașina de luptă Redback „made in Romania”? Peste 20 de companii românești au discutat despre transfer de tehnologie și producție locală

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel