Coreenii intră în „bătălia pentru România” cu moralul la maxim. Mașina de luptă Redback învinge Lynx german într-un contract uriaș

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace
Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace

Industria de apărare din Coreea de Sud reușește să se impună din ce în ce mai mult la nivel mondial. De la obuziere K9 Thunder la mașini de luptă ale infanteriei Redback, coreenii de la Hanwha au reușit să învingă nume importante ale industriei europene și americane.

Un ultim exemplu e cazul Australiei. Hanwha a câștigat un licitația din Australia, cu Redback, care a învins în marea finală după multe controverse, soluția nemților de la Rheinmetall - Lynx.

Potrivit Australian Defence, contractul se ridică la nu mai puțin de 4.7 miliarde de dolari. Hanwha va produce 129 de mașini de luptă ale infanteriei Redback pentru Australia, cu implicarea industriei de apărare australiană, la uzinele deținute de gigantul sud-coreean lângă Melbourne.

Australia operează și obuziere autopropulsate sud-coreene K9 Thunder produse tot de Hanwha.

 

Redback și-a făcut încălzirea în Australia și se pregătește de „bătălia pentru România”

 

2. Mașină de ... (redback_07684000.jpg)

Mașină de luptă Redback. Foto: Hanwha Aerospace via Korean Blog @Facebook

Într-un dialog pe care DefenseRomania l-a purtat luna aceasta cu Peter Bae, Vice President Hanwha Aerospace Europe, oficialul Hanwha ne-a confirmat din nou intenția că gigantul sud-coreean intenționează să intre pe piața din România nu doar cu obuzierele K9 Thunder, dar și cu mașinile de luptă ale infanteriei Redback.

„Așa cum știți suntem interesați de două mari proiecte, cel al obuzierelor și cel al mașinii de luptă a infanteriei (MLI). Să fiu sincer suntem noi pe piața din România dar facem tot ce se poate pentru a identifica parteneri pentru a lucra împreună și a ne atinge obiectivele în România. Mă refer la co-asamblare și coproducție, dar și co-mentenanță. Putem îndeplini solicitările Guvernului român pentru aceste activități. Totodată putem aduce un grad de sustenabilitate programelor noastre în România”, ne-a precizat oficialul Hanwha.

„Dorim să fim parte din industria de apărare a României. Nu doar să vindem produsele, dar urmărim un parteneriat pe termen lung sustenabil”, a mai completat Peter Bae.

 

România demarează în 2023 achiziția de mașini de luptă ale infanteriei

 

România a anunțat recent mărirea bugetului pe apărare la 2.5% în contextul războiului de la graniță provocat de Rusia împotriva Ucrainei. Un program major de înzestrare ce va fi demarat anul acesta de MApN este cel al achiziției de mașini de luptă pentru infanterie.

În etapa I a programului se are în vedere achiziţia a 246 de complete MLI, inclusiv simulatoarele de instrucţie şi suportul logistic iniţial. Etapă va fi iniţiată în anul 2023 şi se va derula pentru o perioadă de 9 ani, până în anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din etapa I este de 2.545 mld. euro.

Pentru etapa a II-a este avută în vedere achiziţia a 52 de complete MLI pentru stocul strategic şi operativ, cu iniţiere după anul 2031. Valoarea estimată a contractelor de achiziţie din această etapă este de 450 milioane euro.

Hanwha va intra în competiție cu mașina de luptă a infanteriei Redback, dezvoltată de Hanwha și Elbit Systems. Redback a fost dezvoltat pentru programul Land 400 al Australiei, mai sus amintit și pe care l-a câștigat, în cooperare cu industria locală.

CITEȘTE ȘI: Tancuri K2 pentru România? Coreenii intră în „bătălia pentru cele 300 de tancuri” și ridică ștacheta pentru a rupe monopolul Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel