Coreea de Sud vrea să oprească producția de tancuri K1A2 și K2 Black Panther

S.I. Catalin |
Data publicării:

Agenția pentru Programe de Achiziții în Domeniul Apărării a Coreei de Sud (DAPA) a anunțat că Hyundai Rotem, cea mai mare companie naţională de apărare, analizează în acest moment închiderea producţiei de tancuri principale de luptă K1A2 și K2 Black Panther. Potrivit publicaţiei Janes, compania Hyundai Rotem ar fi stabilit ca închiderea linie de producţie să aibă loc în 2023.

Compania de apărare Hyundai Rotem produce și furnizează în prezent cel de-al treilea lot de tancuri K1A2, comandat de Armata Sud-Coreeana. Tancurile K1A2 din acest lot ar urma să fie folosite împreună cu tancurile K2 și cu vehicule de luptă K21.

 

Motivul închiderii linie de producţie: Tancurile se vând mai mult pe piaţa internă şi nu există încă comenzi serioase pentru export

 

Publicaţia Janes precizează că, până în acest moment, nu este cunoscut cu exactitate numărul de tancuri noi K1A2 care ar urma să ajungă la Armata Sud-Coreeană. La începutul anului 2021, au existat rapoarte că Hyundai Rotem a câștigat un contract în valoare de 14 milioane de dolari pentru a dezvolta o versiune „fără echipaj”, tancul K1.

Se știe că până în 2023, armata sud-coreeană va primi alte 54 de tancuri K2 Black Panther în valoare de 481 de milioane de dolari. Publicaţia Janes susţine că Hyundai Rotem ar putea să continue să producă aceste tancuri, dacă va primi un contract de la Ministerul norvegian al Apărării.

 

Un posibil contract de export către Norvegia ar putea salva producţia de tancuri K2 Black Panther

 

După cum a precizat anterior DefenseRomania, armata norvegiană caută acum un înlocuitor pentru cele 36 de tancuri Leopard 2A4NO, așa că efectuează teste cu K2 Black Panther și Leopard 2A7.

Ministerul Norvegian al Apărării intenționează să achiziționeze câteva zeci de tancuri noi pentru a înlocui Leopard 2A4NO, fabricate între 1983-1985. Costul estimat al programului este de 12-15 miliarde de coroane norvegiene (1,2-1,5 miliarde USD).

Concernul german Krauss-Maffei-Wegmann (KMW) prezintă Leopard 2A7NO, o versiune a Leopard 2A7 modificată la cerințele Forțelor Armate Norvegiene, care va concura cu tancul K2NO Black Panther oferit armatei norvegiene de către compania sud-coreeană Hyundai Rotem.

Industria de apărare sud-coreeană a oferit Norvegiei posibilitatea de asamblare pe plan local a tancurilor K2 Black Panther, dar şi transfer tehnologic aferent, totul pentru a câștiga un avantaj în faţa ofertei de tancuri germane Leopard 2A7 – dezvoltate de conglomeratul de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW). 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel