Coreea de Sud vrea să înlocuiască pușca de asalt S&T Motiv K1A

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Administrația Programului de Achiziție a Apărării din Coreea de Sud (DAPA) a anunțat că a început să caute oferte de la producătorii de arme locali pentru a dezvolta o mitralieră care să înlocuiască pușca de asalt S&T Motiv K1A de calibru 5,56 mm folosită în prezent de Forțele Armate ale Republicii Coreea, transmite Janes.

Costurile estimate pentru dezvoltarea noii arme se ridică la 3,1 milioane de dolari, iar arma trebuie realizată în 36 de luni de la semnarea unui contract cu compania selectată.

DAPA nu a furnizat alte detalii cu privire la cerințele pentru noua armă de asalt, care este de așteptat să fie predată pentru prima dată Forțelor Speciale spre testare, înainte de a fi distribuită în alte unități militare. Printre companiile care ar putea intra în acest program se numără S&T Motiv, care la Expoziția Internațională a Industriei Aerospațiale și a Apărării de la Seul din 2019 a prezentat mitraliera STC-16 dar și Dasan Machinery, care produce arma automată CAR816.

K1A a intrat în serviciu cu armata sud-coreeană în 1982, iar până acum au fost produse aproximativ 180.000 de unități, inclusiv pentru export.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel