După eșecul umilitor în fața dronelor nord-coreene, Seulul vrea să cumpere un sistem de monitorizare a cerului din Israel

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Sky Spotter este un sistem pasiv de avertizare timpurie cu o probabilitate mare de detectare și o rată de alarmă falsă foarte scăzută proiectată de compania israeliană de tehnologie de apărare Rafael Advanced Defense Systems Ltd.

Armata Coreei de Sud ia în considerare achiziționarea unui întreg sistem de „ochi electronici”, dezvoltat de israelieni de la Rafael,  ca parte a eforturilor de a-și îmbunătăți capacitățile de a detecta drone mici nord-coreene.

Mișcarea Sudului vine după incursiunea de la finalul anului trecut a dronelor nord-coreene care au survolat teritoriul sud-coreean.

Ulterior, a fost dezvăluit că una dintre drone a pătruns chiar în zona de excludere a zborului, numită P-73, în apropierea biroului prezidențial din districtul central Yongsan al capitalei Seul.

Agenția de știri Yonhap, citată de JPost, a raportat că, pentru a-și consolida sistemul de apărare a spațiului aerian, armata ia în considerare să facă eforturi pentru achiziția rapidă a sistemului Sky Spotter.

După testarea performanței sistemului împotriva pericolelor prezentate de dronele din Nord, în săptămânile următoare va fi luată o decizie finală în privința achiziției.

 

Sky Spotter

 

Sistem de urmărire a dronelor Sky Spotter. Foto: Rafael

Senzorii de detectare ai Sky Spotter sunt ajutați de senzori de cercetare multispectrală NFOV. Operatorii pot gestiona până la 4 senzori simultan, fiecare cu două canale.

Dezvoltat inițial pentru a contracara dronele de mici dimensiuni, Sky Spotter poate urmări aeronavele și le poate identifica locația. Sky Spotter oferă detectarea, urmărirea și identificarea țintelor aeriene. Sistemul nu este afectat de provocările electronice care afectează sistemele radar clasice.

Senzorul Sky Spotter EO îmbunătățește eficiența radarelor vechi prin stabilirea unei sfere de apărare aeriană pasivă cu o rază ce se poate întinde de la un km. până la zeci de kilometri și chiar mai mult, folosind o combinație de senzori extrem de sensibili, precum senzori în infraroșu cu undă medie (MWIR), infraroșu cu undă scurtă (SWIR).

Sistemul folosește inteligența artificială pentru a separa, clasifica și identifica obiectele, precum și pentru a evita alarmele false.

 

Eveniment jenant pentru Armata sud-coreeană

 

Autoritățile au fost aspru criticate pentru eșecul de a contracara pătrunderea celor cinci drone nord-coreene.

În decembrie, ceea ce se crede că ar fi fost o escadrilă de drone nord-coreene a străbătut granița intercoreeană. Forțele militare sud-coreene s-au angajat într-o încercare zadarnică de a doborî vehiculele aeriene fără pilot și au trimis avioane interceptoare și elicoptere în urmărirea lor.

Patru drone care aparțineau Coreei de Nord, au fost văzute zburând în vecinătatea insulei Ganghwado din Coreea de Sud, în timp ce a cincea a călătorit în partea de nord a regiunii metropolitane, care includea Seul. Presa din Coreea de Sud a raportat că doar una dintre cele cinci drone s-a întors în Coreea de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel