UPDATE. O dronă nord-coreeană a survolat capitala Seul fără să fie doborâtă / Forțele aeriene sud-coreene au tras peste 100 de focuri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Dronele nord-coreene au încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud, a declarat armata sud-coreeană, citată de Reuters. 

UPDATE: Forțele aeriene sud-coreene nu au reușit să doboare dronele nord-coreene care au invadat spațiul aerian al țării luni, 26 decembrie, scrie Yonhap.

Armata sud-coreeană a tras peste 100 de focuri în drone, dar loviturile nu și-au atins țintele.

Potrivit publicației citate, una dintre dronele nord-coreene a zburat deasupra zonelor rezidențiale din apropierea orașului Phaju, din provincia Gyeonggi-do, după care a survolat capitala sud-coreeană Seul, apoi a dispărut.

***

Știrea Inițială:

Coreea de Sud a ridicat de la sol avioane de război și elicoptere de atac și a tras luni focuri de avertizare după ce dronele nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian. 

Coreea de Sud a detectat dronele, în jurul orei 10:25 (01.25 GMT), a spus armata.

Aeronavele din Coreea de Nord au trecut Linia de demarcație militară dintre cele două țări (DMZ), ceea ce a amplificat tensiunile în peninsula coreeană.

Ridicat de la sol pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor KA-1 din Coreea de Sud s-a prăbușit la scurt timp după ce a părăsit baza sa Wonju din estul țării, a declarat un oficial al ministerului apărării. Cei doi piloți ai săi au reușit să scape înainte de accident și se află acum la spital.

Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a declarat mai devreme că zborurile cu plecare de pe aeroporturile sale Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei cereri din partea armatei.

Suspendarea a început la ora 13:08 (04.08 GMT) la Gimpo și la 13:22 (04.22 GMT) la Incheon și a durat aproximativ o oră înainte ca plecările zborurilor să se reia aproximativ o oră mai târziu, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters.

Se estimează că regimul nord-coreean are 1.000 de drone.

Printre acestea se numără drone de tip „Banghyun” (care ar semăna cu drona chinezească D-4), precum și „Durumi”, o dronă cu capacități de monitorizare și atac.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel