Coreea de Sud livrează alte 18 tancuri K2 către Polonia: Compania Hyundai Rotem a fost lăudată pentru rapiditatea cu care a produs și livrat tancurile

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Fotografii de la descărcarea tancurilor K2 în portul polonez Gdynia, martie 2024. Imagini publicate de Hyundai Rotem.
Fotografii de la descărcarea tancurilor K2 în portul polonez Gdynia, martie 2024. Imagini publicate de Hyundai Rotem.

Compania Hyundai Rotem a livrat cu succes 18 din cele 56 de tancuri K2 programate să fie trimise în Polonia în acest an, restul de 38 de unități urmând să fie livrate în a doua jumătate a anului. Compania a subliniat că standardul de calitate pentru aceste tancuri a fost respectat prin teste suplimentare de performanță care au fost efectuate înainte de expediere.

La 21 martie, Hyundai Rotem a comunicat că, în perioada 12-20 martie, un total de 18 tancuri K2 destinate Poloniei au fost livrate consecutiv în portul Gdynia. Această livrare face parte dintr-o comandă mai mare de 180 de tancuri convenită cu Agenția Forțelor Armate poloneze în august 2022. Până în prezent, Polonia a primit un total de 46 de tancuri K2, inclusiv comanda inițială din 2022 și încă 18 tancuri în 2023.

Compania Hyundai Rotem a fost lăudată anterior pentru rapiditatea cu care a produs și livrat tancurile poloneze K2, reușind să accelereze livrările și să depășească așteptările autorităților poloneze.

Pentru a se asigura că tancurile K2 oferă performanțe excepționale în Polonia, Hyundai Rotem este dedicată unui control riguros al calității. Acesta include nu numai testele standard de performanță post-producție, ci și verificări săptămânale suplimentare de performanță pentru toate tancurile destinate Poloniei, ținând cont de feedback-ul de la livrările anterioare pentru a îmbunătăți funcționarea tancurilor.

Tancul K2 și-a dovedit deja eficiența în Polonia, sărbătorindu-și primul an de funcționare în decembrie anul trecut. Acesta a demonstrat că dispune de o putere de foc excelentă și de precizie în cadrul mai multor exerciții de tragere și a participat la cel mai mare exercițiu militar terestru din Polonia, "Dragon-24", alături de alte tancuri de top.

K2 este un tanc proiectat și fabricat în Coreea de Sud, care servește în prezent în forțele armate ale Coreei de Sud și Poloniei. Acest tanc se remarcă prin armamentul și nivelul de protecție ridicat. Este echipat cu un tun principal de 120 mm, capabil să tragă o varietate de muniție pentru a ataca ținte de la distanță. În plus față de armamentul principal, K2 dispune de o mitralieră coaxială de 7,62 mm și de o mitralieră grea de 12,7 mm.

În ceea ce privește protecția, K2 beneficiază de un blindaj compozit avansat, întărit de blocuri de armură reactivă explozivă (ERA) care îi sporesc capacitatea de a rezista la impactul cu proiectile. Având o greutate de 55 de tone, tancul combină mobilitatea și protecția, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 70 km/h, ceea ce permite deplasarea rapidă pe câmpul de luptă.

Caracteristicile tehnice ale K2 includ o gamă de echipamente care îi evidențiază rolul de unul dintre cele mai avansate tancuri de luptă din punct de vedere tehnologic. Acesta este echipat cu un sistem avansat de control al focului, care permite o fixare precisă și rapidă a țintelor, precum și cu un sistem de protecție activă conceput pentru a detecta și neutraliza amenințările care se apropie înainte ca acestea să ajungă la tanc. În plus, K2 oferă protecție NBC (nucleară, biologică, chimică), sisteme de vedere nocturnă și termică pentru efectuarea de misiuni indiferent de condițiile de vizibilitate și un sistem automat de stingere a incendiilor. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel