Coreea de Sud începe producția în masă a mortierului autopropulsat de calibru 120 mm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud va începe producția în serie a unui sistem de mortier autopropulsat de calibru 120 mm, care a fost integrat într-un transportor blindat cu șenile de tip M113.

Administrația pentru Programul de Achiziție a Apărării a anunțat pe 9 septembrie a fost atribuit un contract în valoare de 648,5 milioane de dolari pentru producția în masă a unui sistem de mortier autopropulsat de calibru 120 mm. Fabricarea sistemului va începe în trimestrul patru a acestui an iar primele mortiere autopropulsate vor intra în dotarea armatei începând de anul viitor. Acestea vor înlocui vechile mortiere M30 de calibru 107 mm. 
Sistemul de mortier autopropulsat este dezvoltat pe plan intern de mai multe companii sud-coreene și se spune că se poate roti 360 grade, transmite Janes.

Administrația pentru Programul de Achiziție a Apărării a dezvăluit că dezvoltarea noii arme a început în martie 2014 și a fost finalizată în iunie 2019. Mortierul autopropulsat este echipat cu un sistem automat de control al focului și un sistem de încărcare semi-automat.

Potrivit S&T Dynamics, mortierul, cântărește mai puțin de 1.400 kg. Are o rată maximă de foc de 10 runde pe minut timp de 3 minute și o rată de foc susținut de 3 proiectile pe minut. Poate atinge ținte aflate la 8 km distanță cu proiectilele explozive și la 13 km distanță pentru proiectile asistate de rachete. Timpul de reacție pentru prima rundă este de 30 de secunde.

Citește și: Coreea de Sud a dezvoltat un sistem autopropulsat de mortier calibru 120 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel