Coreea de Sud a dezvoltat un sistem autopropulsat de mortier calibru 120 mm

Eduard Pascu / 27 iun 2019 / 22:41

Coreea de Sud a finalizat dezvoltarea unui sistem autopropulsat de mortiere calibru 120 mm care a fost integrat într-un vehicul blindat de transport trupe M113 (APC).

Administrația Programului de Achiziții de Apărare (DAPA) a anunțat într-o declarație din 27 iunie că sistemul autopropulsat, care a început în martie 2014, a îndeplinit cu succes toate cerințele stabilite de armata sud-coreeană după teste și evaluări finale.

Dezvoltat pentru armata Republicii Coreea (RoKA) de către mai multe companii din Coreea de Sud, inclusiv Hanwha Defense și S & T Dynamics, pentru suma de 41,3 miliarde KRW (35,7 milioane USD), sistemul de mortiere integrat, se poate roti 360 ° și poate executa foc de 2,3 ori mai repede decât varianta veche de mortiere M30 calibru 107 mm pe care este de așteptat să îl înlocuiască. 

De asemenea, DAPA a arătat că noua armă este echipată cu un sistem automat de control al tragerii și de reîncărcare. Coreea de Sud utilizează de asemenea o variantă M113 ca vehicul de comandă pentru noul sistem.

Dezvoltarea acestui sistem autopropulsat de mortier este de așteptat să îmbunătățească foarte mult capabilitățile trupelor mecanizate RoKA, a declarat un oficial DAPA, adăugând că Seul va "sprijini în mod activ" exportul sistemului către țările interesate să achiziționeze aceste echipamente.

Vezi și: Coreea de Sud reia producţia de tancuri principale de luptă K2 Black Panther

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy