Coreea de Sud a dezvoltat un sistem autopropulsat de mortier calibru 120 mm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a finalizat dezvoltarea unui sistem autopropulsat de mortiere calibru 120 mm care a fost integrat într-un vehicul blindat de transport trupe M113 (APC).

Administrația Programului de Achiziții de Apărare (DAPA) a anunțat într-o declarație din 27 iunie că sistemul autopropulsat, care a început în martie 2014, a îndeplinit cu succes toate cerințele stabilite de armata sud-coreeană după teste și evaluări finale.

Dezvoltat pentru armata Republicii Coreea (RoKA) de către mai multe companii din Coreea de Sud, inclusiv Hanwha Defense și S & T Dynamics, pentru suma de 41,3 miliarde KRW (35,7 milioane USD), sistemul de mortiere integrat, se poate roti 360 ° și poate executa foc de 2,3 ori mai repede decât varianta veche de mortiere M30 calibru 107 mm pe care este de așteptat să îl înlocuiască. 

De asemenea, DAPA a arătat că noua armă este echipată cu un sistem automat de control al tragerii și de reîncărcare. Coreea de Sud utilizează de asemenea o variantă M113 ca vehicul de comandă pentru noul sistem.

Dezvoltarea acestui sistem autopropulsat de mortier este de așteptat să îmbunătățească foarte mult capabilitățile trupelor mecanizate RoKA, a declarat un oficial DAPA, adăugând că Seul va "sprijini în mod activ" exportul sistemului către țările interesate să achiziționeze aceste echipamente.

Vezi și: Coreea de Sud reia producţia de tancuri principale de luptă K2 Black Panther

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel