Coreea de Sud continuă în forță campania de dezvoltare tehnologică militară. Seulul lansează proiectarea propriei rachetei hipersonice, Hycore

Cătălin Costea |
Data publicării:
Proiectul hipersonic Hycore al Coreei de Sud
Proiectul hipersonic Hycore al Coreei de Sud

După ce în urmă cu doar o săptămână Coreea de Sud a anunţat că anul acesta va avea loc primul zbor al noului său avion de generația a V-a, KF-21 Boramae, ieri site-ul „Hani.co.hr” a informat că Seulul este intens preocupat de dezvoltarea propriei rachete hipersonice, Hycore, “pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord”.

Informația vine în contextul în care Coreea de Nord a efectuat pe 4 ianuarie un nou test cu rachetă - după unele surse tot o rachetă hipersonică - punctul de impact fiind în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, acțiune considerată de Coreea de Sud și Japonia drept o amenințare reală.

Potrivit site-ului „Hani”, informația privind racheta hipersonică de croazieră Hycore reprezintă prima confirmare oficială a faptului că Coreea de Sud dezvolta arme hipersonice, deși încă din 2020  Ministerul Apărării Naționale din Coreea de Sud a anunțat că intenționează să ia o „decizie de cerință” cu privire la rachetele hipersonice, considerate un mijloc de descurajare strategică împotriva amenințării cu diferite arme de distrugere în masă, inclusiv cu arme nucleare.

În decembrie 2021, în presa din Coreea de Sud au apărut primele informații privind dezvoltarea rachetei hipersonice Hycore de către Agenția Sud-coreeană pentru Dezvoltarea Apărării (ADD) în cooperare cu compania Hanwha Defense.

Potrivit unui videoclip lansat pe contul de Twitter al Vinod, pe 7 decembrie 2021, noua rachetă hipersonică sud-coreeană Hycore este proiectată cu lansare terestră, iar designul rachetei pare foarte asemănător cu cel al rachetei americane X-51 Waverider.

 

 

 

Primele teste ale rachetei hipersonice Hycore a Coreei de Sud sunt programate în 2022

 

 

De asemenea, informațiile din surse deschise relevă că prototipului rachetei hipersonice de croazieră Hycore include un propulsor cu combustibil solid în două trepte și un motor de tipul scramjet. Primele teste ale rachetei sunt programate pentru 2022.

2. Proiectul ... (hycore-coreea-de-sud_30021100.jpg)

Proiectul hipersonic Hycore al Coreei de Sud

 

Potrivit unui raport al Congresului SUA, mai multe țări dezvoltă arme hipersonice, care zboară la viteze de cel puțin 5 Mach (de cinci ori viteza sunetului). Există două categorii principale de rachete  hipersonice: vehicule glisoare hipersonice (HGV), care sunt lansate de pe o rachetă purtătoare înainte de a plana către o țintă, respectiv rachete hipersonice de croazieră, care, după achiziția țintei, sunt propulsate de motoare de mare viteză, cu aspirație de aer, denumite „scramjet”-uri.

Viteza mare de deplasare, manevrabilitatea și altitudinile variind între 10 și 100 de kilometri fac ca ambele variante de rachete să reprezinte o provocatoare reală chiar și pentru pentru cea mai bună apărare antirachetă existentă în prezent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel