Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan

Eduard Pascu / 07 aug 2020 / 17:52

Coreea de Sud a dezvăluit un prototip radar cu scanare electronică activă (AESA) care ar putea fi utilizat pe noul avion de luptă din Republica Coreea, care este dezvoltată în cadrul programului Korean Fighter eXperimental (KF-X) .

Radarul AESA, dezvoltat încă din 2016 de compania sud-coreeană Hanwha Systems și Agenția de Dezvoltare a Apărării a fost prezentat într-o ceremonie care a avut loc pe 7 august, potrivit Administrației Programului de Achiziție a Apărării (DAPA), transmite Janes.

Radarul va fi supus unor teste de performanță la sol înainte a fi instalat și integrat pe primul prototip KF-X pentru teste suplimentare, au spus oficialii sud-coreeni, adăugând că Elta Systems - o filială a Israel Aerospace Industries (IAI) - a colaborat la acest program și oferă asistență la faza de testare.

Oficialii nu au oferit foarte multe detalii despre radarul AESA, dar l-au descris ca fiind un „sistem de ultimă generație capabil să detecteze și să urmărească mai mult de 1.000 de ținte simultan”.
Compania Korea Aerospace Industries (KAI) a dezvăluit că primul prototip KF-X va fi gata în aprilie 2021. 

Citește și: Program KF-X | Coreea de Sud a dat publicității imagini de la construcția primului prototip al noilor avioane multirol de generația 4 ++ (Foto)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy