Coreea de Nord susţine că deţine un nou tip de rachetă tactică ghidată

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rachetele lansate joi de către Coreea de Nord reprezintă "un nou tip de armă tactică ghidată", a anunţat vineri KCNA, agenţia oficială de presă de la Phenian, transmite AFP.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un "a organizat şi condus personal" testarea acestui "sistem de arme ultramodern" ce constitue "un avertisment solemn adresat militarilor sud-coreeni belicoşi", scrie KCNA.

Anunţul agenţiei oficiale de presă nord-coreene se referă la lansarea a două rachete cu rază scurtă de acţiune, joi dimineaţa, în largul Mării Japoniei.

Conform sursei citate, "domnul Kim a fost satisfăcut" de rezultatul acestui test, primul după cea mai recentă întrevedere a liderului nord-coreean cu preşedintele SUA pe 30 iunie, în Zona denuclearizată ce separă Coreea de Nord de Coreea de Sud. Phenianul a avertizat că organizarea de exerciţii militare comune ale forţelor americane şi a celor sud-coreene, prevăzute pentru începutul lunii august, ar putea împiedica reluarea negocierilor cu Washingtonul pe subiectul potenţialului nuclear al RPD Coreene.

În acest context, KCNA informează vineri despre critica adusă de liderul nord-coreean conducerii de la Seul. Oficialii sud-coreeni "au un comportament foarte straniu de joc dublu" a declarat Kim Jong, care consideră că liderii sud-coreeni vorbesc de pace în timp ce pun în funcţiune "în culise, arme ofensive ultra-moderne" şi "realizează exerciţii militare comune".

,,Principalul oficial" sud-coreean - referire neîndoielnică la preşedintele Moon Jae-in - "nu ar trebui să facă greşeala de a ignora avertismentul Phenianului", a atras atenţia liderul nord-coreean.

El a adăugat că ţara sa trebuie "să dezvolte în permanenţă sisteme de arme super-puternice pentru a îndepărta ameninţările potenţiale şi directe" la adresa securităţii sale naţionale provenind dinspre Coreea de Sud.

Statul-major interarme sud-coreean a anunţat joi că două rachete au fost lansate în zorii zilei de la Wonsan, localitate situată pe coasta de est a Coreei de Nord. Una a parcurs 430 km înainte de a cădea în mare, iar cea de-a doua, care părea să fie "un nou tip de rachetă", a parcurs 690 de km. La scurt timp, SUA au confirmat că a fost vorba de testarea a două rachete cu rază scurtă de acţiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel