Coreea de Nord dezminte: ”Nu avem de gând să exportăm arme în Rusia”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Nord a afirmat, joi, că nu a furnizat niciodată arme sau muniţie Rusiei şi nu intenţionează să facă acest lucru de acum înainte.

 

Potrivit unui comunicat remis de agenţia naţională de presă KCNA, citat de Agerpres, Coreea de Nord a negat că a furnizat arme Rusiei.

"Nu am exportat niciodată arme sau muniţii în Rusia şi nu avem de gând să le exportăm", a declarat un responsabil de la Biroul general de echipamente al Ministerului Apărării într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă KCNA.

Această declaraţie a fost făcută după ce Casa Albă a declarat mai devreme în septembrie că Rusia cumpără obuze de artilerie şi rachete din Coreea de Nord comunistă pentru a fi folosite în războiul său din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby, a declarat că Statele Unite consideră că achiziţiile "ar putea include literalmente milioane de cartuşe, rachete şi obuze de artilerie".

Cu toate acestea, citând informaţii americane desecretizate, el a subliniat la acea dată că achiziţiile nu au fost încă finalizate şi că nu exista niciun indiciu că aceste arme ar fi fost folosite în Ucraina.

Aliat al Moscovei, Phenianul a afirmat în comunicat că Washingtonul şi "alte forţe ostile răspândesc un zvon de trafic de arme" între Coreea de Nord şi Rusia.

"Avertizăm Statele Unite să înceteze să mai facă remarci imprudente", a continuat documentul, subliniind în acelaşi timp că Phenianul îşi rezervă dreptul de a exporta echipamente militare.

Casa Albă a indicat că achiziţionarea de muniţie de artilerie de la guvernul nord-coreean izolat, precum şi un acord pentru a cumpăra drone militare din Iran arată că Rusia se află într-o situaţie disperată după luni de sancţiuni economice şi tehnologice occidentale menite să-i paralizeze maşinăria de război. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel