Coreea de Nord confirmă testarea unui nou tip de rachetă balistică

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coreea de Nord a testat miercuri cu succes un nou tip de rachetă balistică, care a fost lansată de pe un submarin, a informat joi agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, în contextul în care autorităţile de la Phenian au anunţat pentru sâmbătă discuţii la nivelul grupurilor de lucru cu SUA pe dosarul nuclear, informează AFP, citat de Agerpres.

Racheta lansată a fost de tip Pukguksong 3, adică o rachetă balistică mare-sol (SLBM), confirmându-se astfel supoziţiile statului major sud-coreean.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a adresat "felicitări călduroase" unităţilor de cercetare implicate în realizarea acestei lansări care nu a avut "niciun impact nefast asupra securităţii ţărilor vecine", conform sursei citate.

Potrivit autorităţilor de la Tokio, o parte a rachetei a căzut în Zona economică exclusivă a Japoniei, spaţiu maritim situat între apele teritoriale şi cele internaţionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel