Coreea de Nord susţine că a testat o nouă armă tactică

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice ghidate, a anunţat joi agenţia nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

KCNA nu a descris despre ce arma este vorba exact, dar 'tactic' implică o arma cu rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice cu rază lungă de acţiune percepute drept o ameninţare la adresa SUA, precizează Reuters.

În timpul testării a fost verificată funcţionarea 'sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice', a precizat KCNA .

Kim Jong-un a calificat acest test drept un 'eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare' nord-coreene.

Liderul nord-coreean a 'ghidat testarea tirului' care a fost îndreptat asupra mai multor ţinte', conform sursei citate.

Anunţul Phenianului survine după ce miercuri Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, a menţionat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel