Coreea de Nord a testat un nou lansator de rachete cu bătaie mare (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Coreea de Nord a testat sâmbătă un nou sistem de lansare cu rachete multiple (MLRS), a precizat duminică mass-media din Coreea de Nord, Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat lansarea.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui ''lansator de rachete multiplu la scară largă'', a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP.

(w670)

După test, Kim a declarat că acest sistem ''nou dezvoltat'' este ''o mare armă'' şi ş-a exprimat ''marea sa apreciere'' faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC.

Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean ca şi pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

(w670)

''Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite'', potrivit ACTC.

Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor ''pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile'', a declarat Kim citat de ACTC.

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel