Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei (numită şi Marea de Est), a anunţat marţi Statul Major al armatei sud-coreene, potrivit Yonhap, AFP şi dpa.

Rachetele au parcurs aproximativ 150 de kilometri înainte de a cădea în mare.

Pe durata lunii martie, Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice, după o pauză de trei luni.

Conform rezoluţiilor ONU, Phenianul nu este autorizat să efectueze teste cu rachete balistice, măsura vizând descurajarea eforturilor Coreii de Nord de a se dota cu arma nucleară.

Coreea de Nord a întreprins la sfârşitul anului trecut o serie de tiruri, dintre care ultimul în noiembrie, anunţând uneori tiruri cu rachete balistice sau teste ale "sistemului de lansare multiplu de rachete ghidate de calibru mare". De asemenea, Coreea de Nord a testat în decembrie un motor de rachetă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat la sfârşitul lui decembrie încheierea moratoriului său asupra testelor nucleare şi testelor de rachete balistice intercontinentale, în timpul unei reuniuni a liderilor partidului puterii din Coreea de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel