Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică după 8 zile de liniște și spune că nu se oprește aici

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică, în timp ce a avertizat cu privire la „răspunsuri militare mai aspre” la eforturile SUA de a-și spori prezența de securitate în regiune împreună cu aliații săi, spunând că Washingtonul își ia un „pariu pe care îl va regreta”, scrie Agerpres, care citează AFP.

Joi, 17 noiembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune în direcția apelor sale din estul peninsulei coreene, în Marea Japoniei.

A fost prima lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord în opt zile și cea mai recentă dintr-o serie de teste din ultimele luni. Anterior, Coreea de Nord a declarat că unele dintre teste au fost o simulare a atacurilor nucleare asupra țintelor Coreei de Sud și Statelor Unite”, notează și AP

Coreea de Nord a efectuat un număr record de astfel de teste în acest an și, de asemenea, a tras sute de obuze de artilerie în mare, mai recent, în timp ce Coreea de Sud și Statele Unite au organizat exerciții, dintre care unele au implicat Japonia.

Armata din Coreea de Sud a declarat că racheta balistică a fost lansată din orașul Wonsan, de pe coasta de est a nordului, la ora 10:48 (02:48 GMT), zburând 240 km, la o altitudine de 47 km cu viteza Mach 4.

 

Discuții trilaterale SUA - Coreea de Sud - Japonia

 


Preşedintele Biden, omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol şi prim-ministrul japonez Fumio Kishida au promis duminică un răspuns 'puternic şi ferm' dacă Phenianul va efectua acest test, care ar fi primul din 2017 şi al şaptelea din istoria sa.

Foto: Președintele SUA, întâlnire cu premierul japonez Kishida  și președintele sud-coreean, Yoon /  Facebook, Joe Biden

'Consolidarea 'ofertei americane de descurajare extinsă' şi creşterea zilnică a activităţilor militare ale forţelor aliate în jurul peninsulei coreene sunt acte fără sens', a afirmat ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui, care a condamnat întâlnirea celor trei lideri.

La începutul acestei săptămâni, în cursul unei întrevederi în marja summitului G20, în insula indoneziană Bali, preşedintele american Joe Biden a încercat să-l convingă pe omologul său chinez Xi Jinping să intervină pe lângă Coreea de Nord pentru a o determina să renunţe la efectuarea unui test nuclear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel