Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate

S.I. Catalin / 06 aug 2019 / 09:10

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile neidentificate din provincia Hwanghae de Sud, de pe coasta sa de est, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citând statul major al armatei sud-coreene, relatează Reuters, dpa şi AFP.

Lansarea de marţi dimineaţă este cea de a patra în mai puţin de două săptămâni.

Activitatea sporită este probabil legată de manevrele militare comune SUA-Coreea de Sud, notează dpa, pe care Phenian le priveşte ca pe o provocare şi o repetiţie pentru o invazie a Coreei de Nord.

Rezoluţiile ONU îi interzic Coreei de Nord, care a efectuat şi mai multe teste nucleare, să lanseze rachete balistice cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

În paralel, agenţia nord-coreeană KCNA a publicat un comunicat în care se menţionează că Phenianul consideră că manevrele comune SUA-Coreea de Sud încalcă acordurile încheiate cu aceste ţări de Coreea de Nord.

Coreea de Nord rămâne "neschimbată în poziţia ei de a rezolva problemele prin dialog", se menţionează în comunicat, dar "vom fi obligaţi să căutăm un nou drum" dacă cele două ţări continuă cu "acţiuni militare ostile".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy