Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile neidentificate din provincia Hwanghae de Sud, de pe coasta sa de est, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, citând statul major al armatei sud-coreene, relatează Reuters, dpa şi AFP.

Lansarea de marţi dimineaţă este cea de a patra în mai puţin de două săptămâni.

Activitatea sporită este probabil legată de manevrele militare comune SUA-Coreea de Sud, notează dpa, pe care Phenian le priveşte ca pe o provocare şi o repetiţie pentru o invazie a Coreei de Nord.

Rezoluţiile ONU îi interzic Coreei de Nord, care a efectuat şi mai multe teste nucleare, să lanseze rachete balistice cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

În paralel, agenţia nord-coreeană KCNA a publicat un comunicat în care se menţionează că Phenianul consideră că manevrele comune SUA-Coreea de Sud încalcă acordurile încheiate cu aceste ţări de Coreea de Nord.

Coreea de Nord rămâne "neschimbată în poziţia ei de a rezolva problemele prin dialog", se menţionează în comunicat, dar "vom fi obligaţi să căutăm un nou drum" dacă cele două ţări continuă cu "acţiuni militare ostile".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel