Cooperare între Compania Națională ROMARM și Elbit Systems pentru producția de sisteme C4I și Cyber Intelligence

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania Națională ROMARM și Elbit Systems anunță cooperarea pentru implementarea și producția tehnologiilor C4I și Cyber Intelligence. Cea mai nouă generație de tehnică militară din domeniu este reprezentată de sistemele de comandă, control, comunicaţii, calculatoare şi informaţii (C4I), sisteme care asigură suportul tehnic al conducerii operaţiilor militare. 

În acest sens, CN ROMARM va coopera cu Elbit Systems, o companie lider în domeniile C4I și Cyber Intelligence și unul dintre cei mai mari producători de echipamente militare și civile din lume, cu facilități de producție, producție și dezvoltare în România.

Această cooperare între CN ROMARM și Elbit Systems vine natural între cei doi lideri din domeniul apărării din România și respectiv Israel. Acesta este rezultatul mai multor acțiuni întreprinse de CN ROMARM începând cu luna august a acestui an pentru a identifica oportunități de cooperare cu ELBIT SYSTEMS.

Delegația ROMARM a vizitat divizia C4I și Cyber System, care se ocupă de dezvoltarea, implementarea și producerea sistemelor C4I și Cyber Intelligence.

În cadrul întâlnirii s-a remarcat posibilitatea implementării strategiilor de luptă în timp real, prin intermediul materialelor prezentate și a unei unități de comandă mobilă, cu live-streaming de pe câmpul de luptă direct la eșalonul superior de luare a deciziei la cel mai înalt nivel de comandă.

Ambele companii au convenit că o demonstrație a sistemului C4I  produs de compania israeliană va fi găzduită în România în octombrie 2021.

La evenimentul demonstrativ din octombrie 2021 au participat directorul CN ROMARM, Ţuţu Gabriel, din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, secretarul de stat Daniela Nicolescu, oficialități ai Comisiei de Apărare din Senat, cadre militare din Direcția Generală pentru Armamente, reprezentanți ai Academiei Tehnice Militare, ai Inpectoratului General al Curții de frontieră și ai Jandarmeriei, oficiali ai Comandamentului Comunicațiilor și Informației, reprezentanți ai unităților militare direct interesați de aplicațiile practice ale sistemului de comandă și control Torch-X prezentate de delegații companiei ELBIT SYSTEMS și C4I and Cyber System.

Sistemul de tip C4I orientează nevoile Armatei României către modernizare. Pe scurt, C4I răspunde la cele mai agresive amenințări, oferă oportunități de ajustare în timp real a deciziei militare și permite coordonarea eficientă a trupelor din teritoriu.

În conformitate cu strategia existentă la nivelul ROMARM, de identificare a unor noi oportunități de dezvoltare pe terţe pieţe şi a dorinţei de a asimila în producţie produse de ultimă generaţie cu o valoare adăugată mare, CN ROMARM și ELBIT SYSTEMS vor participa împreuna la viitoarea procedură a MapN, această cooperare urmând a include și o componentă importantă de transfer de producție în cadrul companiei.

Pe această cale, mulțumim Ministerului Economiei și MapN-ului pentru participare și interesul de a reînnoi și de a revigora industria națională de apărare, dar și companiei ELBIT SYSTEMS care face posibilă cooperarea și dezvoltarea în comun a unui sistem de comandă-control de ultimă generație.

 

Despre Torch – X

 

Sistemul Torch-X de comandă și control dezvoltat de Elbit Systems a fost testat de către reprezentanții delegației Elbit Systems. Eficacitatea platformei de comandă și control TORCH-X a fost demonstrată cu succes și garantează îmbunătățirea performanței și interoperabilității în mai multe medii dintr-un scenariu operațional NATO. D

esfășurarea sistemului BMA bazat pe Torch-XTM HQ în cadrul exercițiului a demostrat o eficiență operațională și siguranță sporite. Torch-XTM HQ optimizează activitățile operaționale prin furnizarea de instrumente comune de conștientizare a situației, de mesagerie, de diseminare a comenzilor și de sprijin decizional pentru cartierele generale de toate eșaloanele. Caracteristicile de sprijin decizional bazate pe inteligență artificială reduc sarcina cognitivă și cresc ritmul operațional. În plus, Torch-X HQ suportă fluxuri video în direct din mai multe surse cu capacități de realitate augmentată, aducând o vedere reală a bătăliei îmbunătățită cu date în timp real pentru a crește eficiența și siguranța.

Sistemul de comandă Torch-XTM susține serviciile de informații, operațiunile, sprijinul ofensiv, serviciul de sprijin în luptă (CSS) și alte elemente de sprijin în luptă (CS). Torch-X HQ se integrează perfect cu centrele de comandă pentru adăposturi fixe și mobile, platforme mobile și forțe mobile demontate.

Unul dintre cele mai apreciate atuuri oferit fe Torch-XTM  este conectivitate cu multiple interfețe. Sistemul optimizează colectarea de date și îmbunătățește interoperabilitatea, facilitează informarea operațională offline și sprijină numeroase standarde de interoperabilitate, pentru a permite dominația mai multor domenii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel