Contrar speculaţiilor apărute, compania Embraer spune că nu discută cu Ucraina despre furnizarea avioanelor A-29 Super Tucano

Cu toate că, potrivit reprezentantului Embraer, Ucraina a fost interesată anterior de aeronavele Super Tucano, compania braziliană de apărare nu negociază cu Ucraina vânzarea aeronavelor sale A-29 Super Tucano, a declarat directorul general al companiei, Bosco da Costa Junior, pentru publicația Breaking Defence.

 

Potrivit acestuia, compania nu are în prezent un dialog deschis cu partea ucraineană: "În trecut, au fost foarte interesați de avioanele noastre, dar, ca să fiu sincer, nu mai comunicăm cu ei".

În general, în ceea ce privește posibila achiziție a unui avion brazilian de către Ucraina, publicația

Breaking Defence notează că, "pe hârtie", A-29 Super Tucano ar putea fi potrivit ca aeronavă care "poate îndeplini atât misiuni de recunoaștere, cât și de asalt".

Merită menționat aici că Ucraina a luat într-adevăr în considerare achiziționarea acestor aeronave înainte - în special, în 2019, în timpul unei vizite de lucru a reprezentanților Forțelor Aeriene Ucrainene în Brazilia, Super Tucano a fost luat în considerare că un înlocuitor avionul de antrenament de luptă L-39.

Mai târziu, în 2020, Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a trebuit să dezmintă informațiile potrivit cărora Ucraina ar fi planificat să achiziționeze Super Tucano pentru a înlocui MiG-29, Su-27, Su-24M, Su-25 și Su-24MR.

Un an mai târziu, în 2021, la expozițiile Aviasvit-XXI și Arms and Security, compania braziliană a prezentat un nou model al Super Tucano, dar reprezentanții companiei nu au oferit prea multe informaţii despre acesta.

În cele din urmă, în aprilie 2023, presa occidentală a relatat că Ucraina a cerut de două ori Braziliei să achiziționeze arme și că aceste liste includeau și avioane. În același timp, brazilienii au refuzat, în mod previzibil, să furnizeze arme Ucrainei, ceea ce nu a surprins pe nimeni având în vedere toate luările de poziţie referitoare la refuzul de a furniza către Forțelor Armate Ucrainene tancuri Leopard 1A5 și sisteme Gepard, sau elicoptere Mi-17 și Mi-35.

Revenind la Super Tucano și Embraer, compania braziliană spune că se așteaptă să "înregistreze o creștere" a vânzărilor pe piaţa din Europa. Reprezentanţii companiei spun că au studiat atent piața și, în cele din urmă, au lansat versiunea A-29N, care este destinată în mod special statelor membre NATO.

În același timp, Embraer a afirmat anterior că mai multe state membre NATO și-au exprimat deja interesul pentru avioane Super Tucano-urile lor, în timp ce se știe, de exemplu, că Portugalia ar putea cumpăra 12 Super Tucano-uri folosite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel