Contingent militar din Polonia, dislocat șase luni în România

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Marți, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab", din Craiova, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez - rotația a treia și a patra - din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România.

„Contingentul din Polonia este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei înaintate adaptate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia”, informează un MApN, într-un comunicat de presă remis Defense România.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu cei ai Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate înaintate adaptate pe flancul estic al NATO (tailored Forward Presence).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel