Construirea submarinelor din clasa Dreadnought: Producătorul britanic de armament BAE Systems, contract pentru Thales

S.I. Catalin / 03 Martie 2020 / 13:16

Producătorul britanic de armament BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării, a anunțat că a acordat un contract în valoare de 330 milioane de lire sterline pentru a dezvolta următoarea generație de sonar pentru submarinele Dreadnought, potrivit Naval-Technology.

BAE Systems Submarine Solutions, o filială deținută integral de BAE Systems care construiește patru submarine nucleare pentru Royal Navy, a atribuit contractul de 330 de milioane de lire companiei Thales.

Conform contractului, Thales Marea Britanie va dezvolta sistemul sonar Dreadnought în întreprinderile sale. De asemenea, compania Thales va construi periscoapele pentru toate cele patru submarine nucleare.

Thales Marea Britanie a fost şi rămâne un partener de încredere pentru Ministerul britanic al Apărării și pentru Marina Regală Britanică, încă de la prima cooperare din 1969. Contractul va crea 170 de noi locuri de muncă și va asigura 350 în toată Marea Britanie.

Ministrul britanic al Apărării, Jeremy Quin, a declarat că este încântat de continuarea parteneriatul, care dureza de aproape 50 de ani, cu compania Thales. Ministrul a mai precizat că sistemele de ultima generaţie produse de Thales vor contribui la menţinerea superiorităţii militare.

(w670)

Submarinele de ultimă generaţie din clasa Dreadnought vor fi cele mai avansate submarine ale Marinei Regale Britanice. Cele patru submarine vor intra în serviciu încă de la începutul anilor 2030 și vor fi coloana vertebrală în asigurarea descurajării nucleare a Regatului Unit, deoarece înlocuiesc submarinele cu rachete balistice din clasa Vanguard.

Programul pentru construirea submarinelor din clasa Dreadnought are alocat 31 de miliarde de lire sterline şi este unul dintre cele mai complexe proiecte de inginerie întreprinse vreodată de guvernul britanic. BAE Systems mai precizează că programul nu are întârzieri, respectând termenul de finalizare şi încadrându-se în bugetul alocat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy