Construcţia cosmodromului rusesc Vostochny a fost sabotată. Mai multe miliarde de ruble au fost furate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Kremlinul a dezvăluit luni furtul a 11 miliarde de ruble (aproximativ 175 milioane de dolari) la construcţia cosmodromului Vostochny, în extremul orient al Rusiei. 

,,În total, s-au furat 11 miliarde de ruble, dintre care s-au recuperat 3,5 miliarde (55 de milioane de dolari), a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Mai mult de 10% din fondurile alocate construcției Cosmodromului Vostochny au fost furate.

Potrivit lui Peskov, 5 dintre cele 19 instalaţii ale cosmodromului - o alternativă la Baikonur, care se află în Kazahstan - încă nu au fost finalizate.

,,În prima etapă (a anchetei) au fost deschise 128 de procese penale, la care ulterior s-au adăugat alte 32 de dosare", a precizat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că în total 32 de persoane au fost condamnate.

Potrivit acestuia, Comitetul de Instrucţie (CI) al Rusiei investighează alte cinci cazuri.

Peskov a făcut aceste declaraţii presei după ce, în cursul dimineţii, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut organizarea unei reuniuni a membrilor guvernului pentru a controla cu mai multă rigurozitate resursele pe care statul le alocă proiectelor naţionale.

,,S-a spus de sute de ori: să se lucreze în mod transparent, când se acordă sume mari. Proiectul are practic un caracter naţional. Dar sunt furate sute de milioane de ruble", a spus Putin la reuniune.

Despre situaţia construcţiilor la Vostochny, preşedintele a precizat că "există zeci de cazuri penale deschise, sentinţe judiciare şi oameni în puşcării, însă acolo (la cosmodrom) încă nu s-a făcut ordine".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel