Congresul SUA trebuie să aprobe ajutorul deoarece Ucraina are nevoie de apărare aeriană suplimentară - Casa Albă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Pe fondul atacurilor rusești asupra sistemului energetic ucrainean, Casa Albă a cerut din nou Camerei Reprezentanților a SUA să aprobe acordarea de asistență Ucrainei, care ar urma să ofere Kievului noi sisteme de apărare antiaeriană, a precizat Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, conform European Pravda.

Watson a declarat că, în noaptea de 28-29 martie, Rusia a efectuat unul dintre cele mai mari atacuri aeriene asupra sistemului energetic ucrainean de la începutul războiului la scară largă, lipsind mulți oameni din întreaga țară de căldură, apă și electricitate în zilele încă reci de la începutul primăverii. 

"Acest bombardament - parte a unei serii de atacuri rusești asupra infrastructurii critice a Ucrainei - este o amintire teribilă a eforturilor lui Vladimir Putin de a frânge spiritul poporului ucrainean și de a-l arunca în întuneric."

Oficialul a declarat că, pentru a ajuta Ucraina să se apere de aceste atacuri în curs de desfășurare, Camera Reprezentanților din SUA trebuie să adopte o lege bipartizană suplimentară de securitate națională "pentru a putea trimite Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană". 

"Nevoia Ucrainei este urgentă și nu ne putem permite alte întârzieri", a subliniat Watson.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a îndemnat din nou Congresul SUA să aprobe cât mai curând posibil o finanțare suplimentară pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, explicând că de aceasta depind capacitățile Ucrainei în zona de luptă.

Aprobarea de către Congresul SUA a unui ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina este blocată în prezent de republicanii din Camera Reprezentanților. Casa Albă a avertizat în repetate rânduri că acest lucru ar afecta semnificativ eforturile militare ale Kievului pe câmpul de luptă.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a fost de acord anterior să deblocheze decizia de a ajuta Ucraina, dar cu modificări semnificative care impun ca acesta să fie un proiect al Camerei și să fie sub formă de împrumut sau de închiriere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel