Confruntarea Iran-Israel: Statele Unite continuă să sporească gradul de pregătire și de integrare a sistemelor de apărare aeriană în Orientul Mijlociu

Cristian Soare |
Data publicării:
Sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)
Sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)

Consilierul pe probleme de securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat astăzi că Departamentul Apărării, împreună cu Comandamentul Central al SUA, continuă să sporească gradul de pregătire și de integrare a sistemelor de apărare aeriană și de avertizare timpurie în Orientul Mijlociu, pentru a reduce eficiența utilizării rachetelor și dronelor iraniene în cazul efectuării unor noi atacuri.

Statele Unite au declarat marți că vor impune noi sancțiuni asupra programului de rachete și drone al Iranului după atacul din weekend asupra Israelului și că se așteaptă ca aliații și partenerii lor să le aplice măsuri similare.

Anunțul consilierului pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a venit după ce secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a indicat că se lucrează la măsuri punitive

Iranul a lansat peste 300 de drone și rachete asupra Israelului în weekend, ca răspuns la un atac asupra consulatului Teheranului din Damasc. Aproape toate proiectilele au fost interceptate, iar pagubele au fost puține.

"În zilele următoare, Statele Unite vor impune noi sancțiuni care vizează Iranul, inclusiv programul său de rachete și drone", precum și Gărzile Revoluționare și Ministerul iranian al Apărării, a declarat Sullivan într-un comunicat.

"Anticipăm că aliații și partenerii noștri vor veni în curând cu propriile sancțiuni", a adăugat el.

"Aceste noi sancțiuni și alte măsuri vor continua un ritm constant de presiune pentru a limita și degrada capacitatea și eficiența militară a Iranului și pentru a combate întreaga serie de politici și comportamente problematice ale Iranului."

Autoritățile americane au recurs la mecanisme economice pentru a contracara activitățile Iranului, vizând programele sale de drone și de rachete, precum și finanțarea de către acesta a unor grupări precum Hamas, care a declanșat un atac împotriva Israelului la 7 octombrie.

Anterior, Yellen a vorbit în avans despre sancțiuni, spunând reporterilor: "Acțiunile Iranului amenință stabilitatea regiunii și ar putea avea repercusiuni economice".

Trezoreria nu va ezita să colaboreze cu aliații SUA pentru a "utiliza autoritatea noastră în materie de sancțiuni pentru a continua să perturbe activitatea malignă și destabilizatoare a regimului iranian", a spus ea. Ea a adăugat că "toate opțiunile pentru a contracara finanțarea terorismului" vor fi luate în considerare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel