Conflict Israel - Palestina. Lieberman - Trump, replică: Nu îmi pasă

Ana Ionescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul israelian al apărării a declarat joi că un stat palestinian nu îl interesează, respingând declaraţia preşedintelui american Donald Trump potrivit căreia o soluţie cu două state este cea mai bună pentru conflictul israeliano-palestinian, relatează Xinhua.

"Nu îmi pasă de un stat palestinian", le-a spus Avigdor Lieberman jurnaliştilor în timpul unei călătorii în nordul Israelului, potrivit site-ului de ştiri Ynet. "Sunt interesat de un stat evreiesc în siguranţă", a adăugat el.

El a criticat minoritatea arabă palestiniană din Israel, afirmând că este neloială faţă de stat. "Există 20% cetăţeni arabi care demonstrează cu fiecare ocazie agitând steaguri palestiniene. Este o problemă care trebuie rezolvată", a spus el. Miercuri, în timpul declaraţiilor comune cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în marja Adunării Generale a ONU, Trump a spus că sprijină soluţia cu două state. A fost pentru prima dată când Trump a făcut o astfel de declaraţie, potrivit Xinhua.

Netanyahu nu a comentat asupra declaraţiei lui Trump, dar mai târziu a avut un briefing pentru jurnalişti în cadrul căruia a spus că ar accepta o autoritate palestiniană care să guverneze singură, însă numai dacă Israelul va păstra controlul de securitate asupra acelui teritoriu.

"Sunt pregătit pentru eventualitatea ca palestinienii să aibă capacitatea de a se apăra, însă fără capacitatea de a ne ameninţa", a spus el. "Cu excepţia Gaza, controlul securităţii la vest de Iordan şi până la mare va rămâne în mâinile noastre. Asta nu este negociabil şi nu se va schimba atât timp cât sunt prim-ministru. Sunt încrezător că orice iniţiativă americană va include acest principiu", a adăugat el.

Israelul a ocupat Cisiordania şi Fâşia Gaza în urma războiului din 1967 şi a păstrat controlul asupra acestor teritorii, în pofida criticilor internaţionale. Ultima rundă de negocieri de pace mediate de SUA a intrat în impas în 2014, în contextul în care Israelul a continuat construcţiile în coloniile sale din Cisiordania, notează Xinhua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel