Conferinţa privind securitatea Mării Negre la București: Problemele de securitate din Marea Neagră nu sunt doar o chestiune regională

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Adjuncta ministrului ucrainean de Externe, Emine Dzhaparova, prezentă la Conferința privind securitatea regiunii Mării Negre, organizată sub egida Platformei Internaționale Crimeea. Foto:DefenseRomania.
Adjuncta ministrului ucrainean de Externe, Emine Dzhaparova, prezentă la Conferința privind securitatea regiunii Mării Negre, organizată sub egida Platformei Internaționale Crimeea. Foto:DefenseRomania.

Adjuncta ministrului ucrainean de Externe, Emine Dzhaparova, a declarat la Conferința privind securitatea regiunilor Mării Negre, organizată sub egida Platformei Internaționale Crimeea, că probleme de securitate din Marea Neagră nu sunt doar o castă regională, ci au aspect global.

Organizația de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale din România, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării din Ucraina, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei, conferința acestui prim eveniment de asemenea amploare dedicat Mării Negre co-organizat de cele două. . ţări, sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

Emine Dzhaparova a spus că, odată cu evenimentul de la Bucureşti, arhitectura Platformei Crimeea "este completă".

Oficialul ucrainean a adăugat că se așteaptă ca la discuții să ia parte nu doar țările din regiunea Mării Negre, care sunt „firesc îngrijorate de provocările de securitate cu care nu confruntăm”.

„Credem că problemele de securitate din Marea Neagră nu sunt doar o casă regională, ci au aspect global. răul nu este oprit, acesta se amplifică" , a mai spus Dzhaparova.

Autoritățile ucrainene, a subliniat Dzhaparova, au tras un semnal de alarmă "în 2014, când Crimeea a devenit de bază militară a Rusiei și când Marea Neagră și Marea Azov au devenit practic lacuri ale Federației Ruse, când Rusia a început să blocheze vasele comerciale care veneau din porturile ucrainene din 2017".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel