Conferinţa privind securitatea Mării Negre la București| Kuleba: Crimeea nu poate rămâne sub controlul Rusiei - o va folosi din nou ca rampă de lansare pentru noi agresiuni

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, prezent prin video-conferință la Conferința privind securitatea regiunii Mării Negre, care are loc la București, sub egida Platformei Internaționale Crimeea, că ,,Occidentul nu a avut nicio strategie consistentă legată de Marea Neagră, Rusia a avut mereu una - agresivă, revanșardă”.

,, De fiecare când auzim că oricine, de oriunde din lume, spune că Crimeea este oarecum specială și nu ar trebui să revină din nou Ucrainei , trebuie să spună că Ucraina respinge categoric acest lucru. Nu există nicio diferență între Simferopol, Donețk, Lugansk, Herson sau orice alt oraș ucrainean. Trebuie să fim și vom fi din nou Ucraina întreagă" , a spus șeful diplomației de la Kiev.

Ministrul ucrainean de Externe a afirmat că 'mulţi dintre noi am crezut că secolul XXI va fi unul al păcii, dezvoltării şi cooperării'. 

Din nefericire, Rusia a mers în direcţia opusă, în secolul al XIX-lea, al competiţiilor coloniale', a adăugat Kuleba.

'Marea Neagră este esenţială pentru ca toată Europă să fie un loc al păcii', a Dmitro Kuleba. 

Organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale din România, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării din Ucraina, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei, conferința acestui prim eveniment de asemenea amploare dedicat Mării Negre co-organizat de cele două ţări, sub egida Platformei Internaţionale Crimeea.

Ministrul a subliniat că pacea adevărată implică restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și întoarcerea tătarilor din Crimeea pentru a trăi în siguranță pe pământul lor natal din Crimeea ucraineană. Pacea adevărată înseamnă nave cu cereale, nu rachete, în Marea Neagră. Pacea adevărată înseamnă restaurarea dreptului internațional, nu instaurarea legii prin forță.

 

Crimeea nu poate rămâne sub controlul Rusiei

 

"Pentru asta luptăm și despre asta este vorba în conferința de astăzi. Cum nu doar să învingem, ci și să restabilim o pace reală și durabilă", a subliniat ministrul ucrainean de Externe.

Dmitro Kuleba a menționat că Crimeea nu poate rămâne sub controlul Rusiei, care o va folosi din nou ca rampă de lansare pentru noi agresiuni și pentru stabilirea controlului asupra Mării Negre. 

Nu există nicio diferență între Simferopol, Donețk, Luhansk sau orice alt oraș ucrainean - toate vor reveni din nou sub control ucrainean, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

De asemenea, ministrul de externe a subliniat că Ucraina respinge categoric orice declarații care prezintă Crimeea ca fiind o regiune specială, ceva diferit de restul Ucrainei.

,,Ori de câte ori auziți pe cineva din orice parte a lumii spunând că Crimeea este ceva special și că nu ar trebui să revină sub controlul Ucrainei ca orice altă parte a teritoriului nostru, trebuie să știți că Ucraina nu este de acord cu acest lucru. Nu există nicio diferență între Simferopol, Donețk, Luhansk, Herson sau orice alt oraș ucrainean. Toate acestea ar trebui să fie și vor fi din nou Ucraina. Așa cum sa întâmplat deja cu Kherson", a declara Kuleba la prima conferință de securitate la Marea Neagră a Platformei Internaționale pentru Crimeea, desfășurată la București.

Dmitro Kuleba a solicitat, de asemenea, o serie de măsuri practice pentru a consolida securitatea în regiunea Mării Negre.  

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel