Rusia deschide în Venezuela un centru de instruire pentru piloţii de elicoptere

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rosoboronexport, care este o filială a conglomeratul militaro-industrial public rus Rostec, a anunțat că a deschis un centru de instruire în Venezuela, pe 29 martie, pentru piloţii de elicoptere, transmite agenția RBC News, citat de DefenseWorld.net şi Uawire.org.

În acest centru, cu ajutorul specialiștilor ruși trimis de Moscova, piloții venezueleeni vor beneficia de o pregătire cuprinzătoare privind operarea elicopterelor Mi-17V-5, Mi-35M și Mi-26T , simulând diferite situații neobișnuite care pot apărea în timpul zbor.

Compania a precizat că personalul centrului a fost, de asemenea, instruit în Rusia.

Potrivit Rosoboronexport, echipamentul furnizat din Rusia în Venezuela este utilizat în operațiuni contra contrabandiștilor, la stingerea incendiilor forestiere, activități de salvare și evacuare în regiunile afectate de dezastre naturale, precum și la distribuirea de ajutoare umanitare în zone îndepărtate ale țării.

Totuşi, rămâne de văzut dacă centrul deschis de compania rusă Rosoboronexport îşi propune să instruiască cu adevărat piloţii de elicoptere pentru anumite situaţii de urgenţă, sau dacă este doar un pretext pentru ai pregăti personalul militar să opereze mai bine elicopterele în timpul unor operaţiuni militare.

În weekendul trecut, Două avioane rusești, unul Ilyushin IL-62, avion de linie, și un avion AN-124, destinat transportului de marfă, au ajuns în Venezuela, cu o escală în Siria.

La bordul unuia dintre avioane ar fi fost șeful Statului Major al Forțelor Terestre împreună cu aproximativ 100 de soldați ruși, iar în celălalt avion Rusia ar fi transportat mărfuri de aproximativ 35 de tone. Ulterior, autoritățile din Venezuela și Rusia au confirmat aceste informații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel