Compania Naviris, joint-venture-ul dintre Fincantieri şi Naval Group, şi-a început oficial activitatea

S.I. Catalin |
Data publicării:

Noua companie europeană Naviris, Joint-venture-ul Naviris dintre Fincantieri şi Naval Group şi-a început oficial activitatea şi poate, aşa cum şi-a propus, să construiască un viitor excelent pentru industria construcţiilor navale şi marinele militare din Europa, potrivit Shephardmedia şi Jane’s.

Pe 13 ianuarie 2020, a avut loc prima întâlnire a consiliului de administrație al Naviris - o asociere între șantierele navale Fincantieri și Naval Group. Aceast lucru înseamnă că noul joint-venture european format de Fincantieri şi Naval Group este pe deplin operațională şi poate domina industria construcțiilor navale din Europa, în special în ceea ce privește achizițiile militare.

,,Suntem recunoscători că am primit sprijinul necondiţionat al guvernelor noastre pentru crearea unui nou lider european pentru sectorul strategic al apărării navale. Împreună, vom accelera avansul tehnologic şi vor menţine elementele majore care ne diferenţiază prin combinarea capabilităţilor noastre de cercetare şi dezvoltare, renovarea produselor în beneficiul clienţilor noştri. Naviris deschide calea pentru o construcţie reală a apărării navale europene”, au declarat cei doi directori generali ai Fincantieri şi Naval Group, Giuseppe Bono şi Hervé Guillou.

Mesajul tranzim de Naval Group este un semnal că cele două companii au început să lucreze împreună. În acest fel, au devenit unul dintre cei mai mari producători de nave și echipamente militare navale din lume.

În acest fel, parteneriatul franco-italian, care a fost stabilit în anii 90, se aprofundează. Cu peste 20 de ani de cooperare, Naval Group şi Fincantieri au avut deja succes împreună: încă de la începutul anilor 1990, cu programul distrugătorului anti-aerian Horizon (patru nave), şi cu programul de fregate destinate misiunilor multiple FREMM, care se desfăşoară din 2005 (20 de nave).

Obiectivul Naviris este de a crea valoare pentru clienţii săi în următoarele domenii majore: proiecte comune de cercetare şi dezvoltate, propuneri la nivel global, contracte prime şi autoritate în design, optimizarea achiziţiilor, precizează News.ro.

Naviris anticipează exporturi şi oportunităţi comune franco-italiene, cum ar fi primele studii pentru modernizări la jumătatea ciclului de viaţă ale distrugătoarelor franceze şi italiene din clasa Horizon, precum şi proiecte europene, cum ar fi dezvoltarea fregatelor uşoare European Patrol Corvette.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel