Compania Leonardo și consorţiul KNDS creează o alianță industrială europeană: Industria italiană de apărare, implicată în producţia de tancuri de ultimă generaţie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Leonardo și consorţiul KNDS au format recent o alianță strategică, semnând un acord pentru dezvoltarea de noi vehicule blindate, inclusiv tancuri de ultimă generație. Parteneriatul, încheiat sub auspiciile Ministerului italian al Apărării, are ca scop consolidarea capacităților de apărare la nivel European și se poate extinde dincolo de producția de tancuri. 

De asemenea, cei doi mari producători din domeniul apărării urmăresc să îmbunătățească producția industrială de platforme terestre, consolidându-și în mod specific parteneriatul în cadrul proiectului ''Leopard 2A8''. Această cooperare este văzută ca o etapă crucială în implementarea viitorul program militar care presupune construcţia de noi blindate, derulat de mai multe state europene.

Grupul italian de apărare și aerospațială Leonardo și consorțiul franco-german KMW+Nexter Defence Systems (KNDS) au anunțat miercuri o "alianță strategică" pentru construirea unei noi generații de tancuri.

,,Scopul este de a crea un grup de apărare cu adevărat european și, în plus, de a coopera mai strâns", au precizat cele două companii într-o declarație comună.

Leonardo și KNDS vor lucra la "dezvoltarea viitoarei generații de platforme de vehicule blindate, inclusiv Main Ground Combat System (MGCS)", se arată în declarație.

Parteneriatul încheiat de directorii executivi, Roberto Chingolani de la Leonardo și Frank Haun de la KNDS, subliniază un plan ambițios care are la bază sprijinul Ministerului italian al Apărării. Scopul final al acestui efort comun este de a crea un grup european de top în domeniul apărării, consolidând în același timp colaborarea în domeniul dezvoltării de noi echipamente militare. Fără îndoială, aceasta sugerează un progres semnificativ în direcția consolidării industriei de apărare, în special a sectorului terestru.

Obiectivul principal are mai multe fațete: În primul rând, să încurajeze evoluția viitoarelor platforme terestre, cum ar fi noul tanc european, cunoscut sub numele de Main Ground Combat System [MGCS]. În al doilea rând, pentru a amplifica capacitățile de producție ale industriei italiene. În plus, a fost semnat un acord de cooperare între Leonardo și KNDS cu privire la programul de achiziție a Leopard 2A8 în numele Italiei.

Aceste două corporații urmează să încheie un parteneriat în ceea ce privește proiectarea, construcția și întreținerea Leopard 2A8 pentru Armata italiană.

Italia intenționează să cumpere aproximativ 133 de tancuri Leopard, iar bugetul militar din acest an prevede ca țara va cheltui 100 de milioane de euro în 2024, urmând ca până în 2037 să cheltuiască în total 4 miliarde de euro pentru aceste tancuri.

O altă posibilă oportunitate de colaborare intre Leonardo și consorţiul KNDS ar putea presupune construirea unui nou vehicul blindat de luptă, atât de necesar pentru armata italiană, care să înlocuiască vechile vehiculele Dardo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel