Compania israeliană Rafael prezintă noul Typhoon Mk30-C adaptat luptei navale împotriva dronelor mici și medii

Cătălin Costea |
Data publicării:
sistem Typhoon Mk30-C. Sursa foto: Rafael Advanced Defense Systems.
sistem Typhoon Mk30-C. Sursa foto: Rafael Advanced Defense Systems.

Într-un demers de promovare a capabilităților recente de luptă pe mare împotriva dronelor, compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a făcut publice imagini cu noul său sistem automat Typhoon doborând drone aeriene de dimensiuni mici.

Stația de arme controlată de la distanță (RCWS), cum mai este denumit sistemul, oferă operatorului posibilitatea de corecție a focului și astfel de reducere a numărului de cartușe necesare pentru doborârea UAV-urilor.

Sistemul execută foc în serii scurte, de câte 10 cartușe, iar producătorul afirmă că una sau două rafale sunt suficiente pentru a elimina o dronă. Raza de foc a sistemului este de aproximativ 3 km.

Capabilitatea este operaționalizată și oferită de compania israeliană ca o modernizare a sistemelor pe care clienții le dețin deja din această serie.

Youtube video image

Echipat cu tunul de mare precizie NGC Mk44S Bushmaster de 30 mm și cu muniție performantă, Typhoon Mk30-C oferă o capabilitate superioară de apărare împotriva amenințărilor multiple, inclusiv a celor maritime și terestre.

Typhoon Mk30-C poate folosi toate munițiile standard NATO, cu ritm de tragere reglabil până la 200 de cartușe pe minut. Încărcătorul său poate conține 190/380 de cartușe pre-montate. Cu un unghi de înălțare de până la 70 de grade, Typhoon Mk30-C poate doborâ mai multe sisteme aeriene fără pilot de dimensiuni mici și medii folosind un singur încărcător.

Sistemul încorporează o combinație diversă de senzori multispectrali inteligenți sincronizați și folosește tehnici avansate de IA, care permit recunoașterea, clasificarea și urmărirea automată a țintei (ATR), precum și o corectare automată a focului (AFC) unică..

Familia de sisteme Typhoon a companiei Rafael este considerată una dintre cele mai fiabile, eficiente și mai accesibil arme din această clasă.

Seria Typhoon mai include pionierul Typhoon Mk23 și Mini-Typhoon, un sistem ușor, stabilizat pe care pot fi instalate diferite tipuri de mitraliere, cum ar fi cea de  7,62 mm. Tunul de 30 mm Typhoon Mk-30 și varianta Typhoon de 25 mm sunt intrate în serviciul de luptă al forțelor navale din întreaga lume, inclusiv în Marina SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel