Compania germană Rheinmetall va produce vehicule militare tactice în Cehia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rheinmetall și Czechoslovak Group (CSG) – din care face parte și producătorul de camioane Tatra – au semnat, săptămâna trecută, un acord care prevede construirea de vehiculele militare tactice. 

Acordul a fost semnat pe 25 noiembrie la Castelul Hradčany, în prezența președintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman. În cadrul acestui nou parteneriat strategic, cele două companii doresc să permită transferul de tehnologie militară între Germania și Republica Cehă pentru a implementa proiecte  în țările din grupul de la Vișegard, precum și în alte state, precizează publicaţia Military Leak.

Rheinmetall a ales Grupul CSG ca principal partener industrial în Republica Cehă după o analiză amănunțită a industriei cehe, luând în considerare experiența şi capacitățile sale producție.

O întreprindere comună urmează să fie înființată pe platforma industrială a producătorului de camioane TATRA TRUCKS, cu sediul la Kopřivnice, regiunea Morava-Silezia. Nouă companie înființată, care va fi o societate mixtă între CSG și Rheinmetall Landsysteme, va purta numele cunoscutului brand ceh Tatra.

CSG salută cooperarea strategică cu Rheinmetall, principalul contractor de apărare din Germania. Întreprinderea comună înseamnă că relațiile excelente dintre Republica Cehă și Germania se vor extinde într-o industrie de importanță strategică. O nouă companie strategică va fi creată în regiunea Moravo-Silezia, care nu va fi o simplă fabrică de asamblare, ci una una unde se vor dezvolta și produce tehnologii moderne pentru sectorul militar. 

Acest parteneriat nu depinde doar de proiectele și contractele interne. Are potențial pe termen lung. Rheinmetall are comenzi importante din întreaga lume. Capacitățile sale de producție sunt la un nivel ridicat, motiv pentru care are nevoie de furnizori cehi de înaltă calitate. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel