Rheinmetall poate da lovitura: Vehiculul de luptă german Lynx, luat în calcul şi de România pentru o viitoare achiziţie, prezentat armatei elene

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecia are acum o șansă unică de a pune la încercare capacitatea industriei sale militare. Armata elenă este în plin proces de modernizare. Potrivit unor surse din Grecia, cel puțin 250 de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) se află pe lista de achiziţii a ministerului grec al apărării. Astfel, potrivit unui anunț al Rheinmetall, compania germană este pregătită să pună bazele unui parteneriat industrial foarte strâns cu industria militară locală din Grecia. Expoziția militară DEFEA are loc în prezent la Atena, iar Rheinmetall a vehiculul de luptă Lynx KF41 pentru a fi prezentat publicului larg.

 

 

Prima ţară care a ales să achiziţioneze un număr mare de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 a fost Ungaria. Industria ungară de apărare ar urma să joace un rol important în procesul de producţie pentru Lynx KF41, iar acest lucru ar putea deschide ușile pentru că industria elenă să aibă la rândul său o implicare.

Nu se știe dacă Rheinmetall intenționează să producă în Grecia. Dar, cu dorința de a achiziționa 250 de vehicule pentru infanterie, Grecia poate face rost de ele.

Un centru de mentenanţă în Balcani ar fi de interes pentru compania germană, precizează analiştii militari de la BulgarianMilitary care amintesc ca Sofia se află în proces de alegere a unor vehicule similare.

Oportunitatea ca Sofia să primească vehicule de luptă de infanterie de la o țară vecină înseamnă foarte mult. De exemplu, o reducere semnificativă a costurilor de livrare și de întreținere viitoare.

Macedonia de Nord, Albania și România sunt, de asemenea, în regiune. Primele două țări vor face, în următorii ani, exact același demers ca Bulgaria. 

 

România va demara și ea programul de înzestrare cu mașini de luptă pentru infanterie (IFV)

 

România intenționează să achiziționeze noi vehicule de luptă pentru infanterie (IFV), ca parte a unui program militar de înzestrare. În următoarea perioadă ar urma să fie anunţată o licitație pentru aceste echipamente. Costul estimat al viitoarelor vehicule de luptă este de aproape 3 miliarde de euro.

Vehiculele de luptă pentru infanterie vor fi achiziționate în cadrul programului derulat de Armata României denumit „Maşina de luptă a infanteriei, pe şenile - MLI”. Potrivit celor mai recente informaţii, trei mari producători mondiali de armament vor concura pentru contractul de furnizare a vehiculelor blindate.

Este vorba de vehiculul blindat de luptă ASCOD de la General Dynamics European Land Systems, de vehiculul de luptă pentru infanterie Redback fabricat de compania sud-coreeană Hanwha Defence și de vehiculul de luptă Lynx de la Rheinmetall.

Anul trecut, în timpul verii, un vehicul de luptă pentru infanterie Lynx KF41 a ajuns în Grecia pentru a fi testat de armata elenă. În același timp, la începutul acestui an, potrivit unor surse grecești, Ministerul elen al Apărării a decis deja să achiziționeze KF41. Se zvonește că Grecia ar putea cheltui miliarde de dolari pentru modernizarea tancurilor sale Leopard 2A4 și pentru achiziționarea de vehicule KF41.

Așadar, este destul de ușor de înțeles că Rheinmetall este considerată favorită pentru a câștiga cursa pentru dotarea armatei elene cu noi vehicule de luptă pentru infanterie. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel