Vehicule de luptă Lynx KF41 pentru Ungaria. Producţia în serie începe la uzina ungară Zalaegerszeg

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 care urmează să intre în producţia de serie la uzina Zalaegerszeg din Ungaria.
Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 care urmează să intre în producţia de serie la uzina Zalaegerszeg din Ungaria.

Compania germană Rheinmetall a început producţia, la începutul anului 2023, de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx în Ungaria - primul stat care a încheiat un contract pentru achiziţia acestui tip de vehicul militar. Producția in pre-serie este o etapă importantă, care cuprinde și fabricarea turelei Lance, precum și a unor variante suplimentare ale vehicului Lynx. Producția de serie completă, sau FRP, urmează să înceapă în iulie 2023. 

Ministerul ungar al apărării a încheiat un contract cu Rheinmetall în septembrie 2020 pentru furnizarea de vehicule de luptă și servicii conexe în valoare de peste 2 miliarde de euro. În prima fază a producției, Ungaria va primi 46 de vehicule de luptă Lynx și vehicule de comandă și control, precum și nouă vehicule blindate de recuperare Bergepanzer 3 Büffel, toate fabricate în Germania, precizează compania Rheinmetall.

Într-o a doua fază, un joint-venture din Ungaria va produce alte 172 de IFV-uri Lynx  și vehicule de sprijin. Primele dintre aceste vehicule urmează să fie livrate în 2024. Pe lângă vehiculele blindate, acordul include şi furnizarea de muniție și servicii logistice, precum și 16 camioane militare.

Piatra de temelie a unei fabrici estimate la 60 de miliarde de forinți (169 milioane EUR) a fost pusă anul trecut în Zalaegerszeg, în vestul Ungariei, pentru a fabrica vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41, în cooperare cu compania germană Rheinmetall.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

În luna septembrie a anului 2020, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint-venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, că va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

 


Lynx KF41 – cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare

 


Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzină din Ungaria.

Din cele 218 vehicule de luptă Lynx KF41, 172 vor fi fabricate la uzină din Ungaria, iar procesul de producţie este programat să înceapă în anul 2023. 

Deschiderea acestei fabrici marchează începutul unei noi ere pentru Armata Ungară, pentru industria de apărare, dar și pentru economia maghiară, deoarece au fost puse bazele unui sector de producție complet nou.

Ungaria consideră noua uzină pentru producţia de vehicule Lynx, drept una de importanţă strategică, deoarece face parte din strategia de dezvoltare a apărării pe care guvernul maghiar o dezbate în prezent.

KF41 Lynx este un vehicul de luptă pentru infanterie (49 de tone), prezentat de Rheinmetall pentru prima dată în 2018. Armamentul său principal poate fi un tun de 30 sau 35 mm - în funcţie de configuraţia aleasă de cumpărător. Echipaj - format din 3 persoane şi poate transportat alţi 8 soldați cu tot cu echipamente.

Vehiculul de luptă este protejat împotriva proiectilelor de 30 mm în partea frontală și de proiectilele de 14,5 mm - în părţile laterale. Partea inferioară a vehiculului garantează protecție împotriva unei explozii echivalente cu 10 kg de TNT.

Lynx KF41 dispune de tehnologie de propulsie de ultimă generație, cu un motor Liebherr de 850 kW (1140 CP), care permite dezvoltarea unei viteze de 70 km/h. Acesta având o autonomie de aproximativ 500 km.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel