Compania franceză Nexter a livrat primul transportor Titus către armata cehă

S.I. Catalin |
Data publicării:

La fix 12 luni de la intrarea în vigoare a contractului cu Republica Cehă, compania franceză Nexter Systems a livrat primul vehiculul blindat Titus către Armata Cehă, după ce acesta a fost certificat de cehii de la Tatra Defense Vehicle.

Nexter a semnat pe 11 iulie 2019 un contract cu Ministerul Ceh al Apărării pentru livrarea a 62 vehicule blindate Titus, contract care fusese anunţat încă din toamnă anului 2018. 

Titus este ultima generație de vehicule blindate 6x6 proiectate compania franceză Nexter şi a fost dezvoltat în cooperare cu compania cehă Tatra Trucks. Titus Nexter  a fost proiectat pentru a oferi un grad ridicat de protecție având capacitatea de a rezista la o explozie IED de 50 kg – care poate fi mărit prin instalarea unui un kit de protecție suplimentar. Vehiculul are o autonomie de 700 km și este propulsat de un motor Cummins de 500 CP care oferă o viteză maximă de 110 km / h.

Titus este un vehicul blindat 6x6 proiectat și dezvoltat de compania franceză Nexter Systems pe baza unui șasiu de camion Tatra. Vehiculul a fost dezvăluit în septembrie 2013 în cadrul Expoziției de Apărare DSEI de la Londra, Marea Britanie.

Titus a fost proiectat pe baza unui concept modular pentru a fi configurat ca un transportor blindat, vehicul de luptă pentru infanterie, ambulanță și transportator de marfă. Titus poate fi folosit și de forțele de securitate sau de poliție pentru a efectua operațiuni de combatere a terorismului sau anti-revoltă.

Titus poate fi înarmat cu o gamă largă de stații de arme, inclusiv o stație de armă acționată de la distanță, care poate fi înarmată cu o mitralieră sau un tun automat de până la 20 mm.

Coca în formă de V a transportorului Titus este construită din oţel sudat, care oferă protecție STANAG 4569 nivel doi, cu opțiunea de a fi actualizată la STANAG 4569 nivel patru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel