Compania franceză Nexter a livrat primul transportor Titus către armata cehă

La fix 12 luni de la intrarea în vigoare a contractului cu Republica Cehă, compania franceză Nexter Systems a livrat primul vehiculul blindat Titus către Armata Cehă, după ce acesta a fost certificat de cehii de la Tatra Defense Vehicle.

Nexter a semnat pe 11 iulie 2019 un contract cu Ministerul Ceh al Apărării pentru livrarea a 62 vehicule blindate Titus, contract care fusese anunţat încă din toamnă anului 2018. 

Titus este ultima generație de vehicule blindate 6x6 proiectate compania franceză Nexter şi a fost dezvoltat în cooperare cu compania cehă Tatra Trucks. Titus Nexter  a fost proiectat pentru a oferi un grad ridicat de protecție având capacitatea de a rezista la o explozie IED de 50 kg – care poate fi mărit prin instalarea unui un kit de protecție suplimentar. Vehiculul are o autonomie de 700 km și este propulsat de un motor Cummins de 500 CP care oferă o viteză maximă de 110 km / h.

Titus este un vehicul blindat 6x6 proiectat și dezvoltat de compania franceză Nexter Systems pe baza unui șasiu de camion Tatra. Vehiculul a fost dezvăluit în septembrie 2013 în cadrul Expoziției de Apărare DSEI de la Londra, Marea Britanie.

Titus a fost proiectat pe baza unui concept modular pentru a fi configurat ca un transportor blindat, vehicul de luptă pentru infanterie, ambulanță și transportator de marfă. Titus poate fi folosit și de forțele de securitate sau de poliție pentru a efectua operațiuni de combatere a terorismului sau anti-revoltă.

Titus poate fi înarmat cu o gamă largă de stații de arme, inclusiv o stație de armă acționată de la distanță, care poate fi înarmată cu o mitralieră sau un tun automat de până la 20 mm.

Coca în formă de V a transportorului Titus este construită din oţel sudat, care oferă protecție STANAG 4569 nivel doi, cu opțiunea de a fi actualizată la STANAG 4569 nivel patru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy