Compania de stat ROMAERO, specializată în producţie de aeronave militare, a obținut o finanțare de 14 milioane de lei

Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, a obţinut o a doua finanţare bancară de la CEC Bank, în sumă de 14 milioane lei, pe lângă finanţarea de 45 milioane lei de luna trecută.

,,După accesarea OG6 pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat, Romaero obţine, sub îndrumarea CIT Restructuring, o companie fondată de CITR şi parte din Impetum Group, a doua finanţare bancară în valoare de 14 milioane de lei pe 36 de luni, pentru susţinerea activităţii curente", a anunţat CITR, potrivit news.ro.

Romaero a mai accesat o finanţare oferită tot de către CEC Bank, în valoare de 45 milioane de lei pe 60 de luni, în luna august a acestui an pentru achitarea datoriilor istorice.

,,Folosirea facilităţilor instituite prin OG6/2019 de către Romaero şi accesarea într-un timp atât de scurt a două linii de finanţare diferite este o premieră atât pentru această procedură şi mai ales pentru piaţă. Ne arată că funcţionează cadrul legal instituit pentru restructurarea financiară a companiilor. Cu siguranţă că Romaero va constitui un punct de reper în evoluţia procedurilor de prevenţie în business şi în ceea ce înseamnă restructurarea în afara insolvenţei în România. În prea puţine ocazii o companie cu datorii istorice obţine finanţare, iar proiectul Romaero este un exemplu de bune practici la nivel naţional, şi chiar şi pentru pieţele altor state europene. Este un efort de colaborare exemplară pe termen lung între experţii CIT Restructuring şi instituţiile cu impact în revitalizarea Romaero, între care CEC Bank, ANAF, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri” a declarat Andra Buţiu, senior partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Principalele facilităţi fiscale prevăzute prin OG6 se referă la restructurarea obligaţiilor bugetare, cu anularea accesoriilor şi reducerea obligaţiilor principale.

,,Romaero este pe drumul cel bun, iar Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine compania pe drumul său spre restructurarea financiară. Împrumutul asigurat şi aprobat de către AGA va asigura capitalul de lucru atât de necesar unei companii care se pregăteşte să renască şi să se dezvolte, cât şi fondurile care să permită folosirea facilităţilor de restructurare financiară. Romaero este o companie strategică, are parteneriate importante cu alte companii de renume din industria aero-spaţială, iar cu sprijinul Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi prin aplicarea planului de restructurare, va continua să ofere servicii de calitate acestor parteneri internaţionali, contribuind şi la asigurarea securităţii naţionale, dar şi la crearea de plus valoare adăugată pentru economie”, a spus Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Antreprenorii români mai au la dispoziţie două săptămâni pentru depunerea la ANAF a notificării intenţiei de restructurare a datoriilor bugetare, ulterior fiind necesară depunerea unui plan de restructurare, care poate fi realizat în parteneriat cu un specialist în restructurare.

"Produsul de finanţare oferit de către CEC Bank şi accesat de Romaero a fost adaptat la prerogativele OG6 în timp record, ca răspuns la nevoile pieţei de creare a unor linii de finanţare accesibile pentru revitalizarea mediului antreprenorial românesc", arată CITR.

De anul trecut începând, Romaero are posibilitatea de a-şi exporta producţia către sisteme Patriot pe tot globul.

Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an şi venituri totale de 148,75 milioane lei. Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei. Compania şi-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei şi cheltuieli cu investiţiile de 43,85 milioane lei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel