Comandantul Forțelor Terestre Ucrainene se așteaptă ca Rusia să încerce să folosească timpul în favoarea sa: Războiul intră într-o fază critică în următoarele două luni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldat ucrainean pe front / Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei / Facebook
Soldat ucrainean pe front / Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei / Facebook

Comandantul armatei ucrainene a declarat că se așteaptă ca războiul împotriva Rusiei, care durează de 26 de luni, să intre într-o fază critică în următoarele două luni, deoarece Moscova încearcă să profite de întârzierile în livrările de arme către Kiev.

"Rusia știe că, dacă vom primi suficiente arme într-o lună sau două, situația se poate întoarce împotriva ei", a declarat generalul Alexander Pavliuk pentru The Economist într-un interviu publicat vineri.

Livrările de arme din SUA au inregistrat o stagnare in ultimele luni de zile, iar un pachet de ajutor propus de președintele Joe Biden a fost întârziat de disputele politice care au avut loc la nivelul Congresului SUA. Pachetul de ajutor de peste 60 de miliarde de dolari a fost aprobat la sfârșitul lunii trecute.

Președintele Zelenski a declarat vineri că Ucraina are în continuare nevoie de livrări "la timp" de arme. Interviul lui Pavliuk a precedat vineri un atac al vehiculelor blindate rusești asupra regiunii nord-estice Harkov.

The Economist a precizat că Pavliuk crede că Moscova se va concentra pe avansul său lent prin regiunile estice Luhansk și Donețk. El a spus că Ucraina are nevoie de mai multă apărare aeriană și că aceasta va primi un impuls odată cu livrarea mult așteptată a avioanelor de luptă F-16.

 

Pierderea Chasiv Yar nu ar fi "decisivă" pentru forţele armate ucrainene

 

Rusia, a declarat Pavliuk pentru The Economist, "testează stabilitatea liniilor noastre înainte de a alege cea mai potrivită direcție". Trupele rusești au cucerit o serie de sate din est de la capturarea orașului Avdiivka în februarie.

Potrivit Reuters, Pavliuk a minimalizat importanța posibilei pierderi a orașului Chasiv Yar din est, considerat o poartă de acces către alte orașe precum Kramatorsk și Sloviansk, pe care Moscova speră să le captureze.

Pierderea Chasiv Yar, a spus el, nu ar fi "decisivă", deoarece este doar "o așezare urbană obișnuită".

Pavliuk a mai spus că el crede că este necesar să se concentreze din nou asupra Kievului, de unde forțele rusești s-au retras la începutul invaziei, după ce inițial au încercat să avanseze spre capitală.

"Apărarea Kievului rămâne una dintre principalele noastre preocupări, indiferent cât de dificil este în est", a declarat el pentru The Economist. "Aceasta este inima Ucrainei și știm ce rol cheie va juca apărarea capitalei în viitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel