Comandamentul Statelor Unite ale Americii din Europa a trimis Italiei o unitate medicală modulară

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia, în momentul de faţă ţara cel mai puternic afectată de noul coronavirus COVID-19, a primit o unitate medicală modular din partea armatei americane.

O aeronavă militară de transport C-130J Super Hercules, aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de la baza aeriană Ramstein (Germania), a transportat către baza aeriană Aviano din Italia, în cursul zilei de ieri, o unitate medicală modulară (En-Route Paţient Staging System – ERPSS) pentru a fi livrată Ministerului italian al Apărării şi pentru a putea fi folosită în tratarea pacienților infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa (EUCOM).

Armata americană oferă suport pentru combaterea epidemiei de coronavirus din Italia, oferind o unitate modular care dispune de 10 paturi şi permite personalului medical să trateze până la 40 de pacienți pe zi, au declarat luni oficialii forțelor aeriene ale SUA, potrivit Stripes.com.

,,Pandemia COVID-19 necesită ca noi să lucrăm cu aliații și partenerii noștri pentru a face față împreună provocărilor", a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa, potrivit USAF.

,,Acest efort demonstrează sprijinul nostru reciproc în timp ce facem echipă împreună ca răspuns la această criză de sănătate publică. Lucrăm îndeaproape cu prietenii noștri italieni, cu Departamentul de Stat și Comandamentul European al Statelor Unite pentru a ne asigura că furnizăm echipamentul potrivit într-un mod sigur și în timp util'', a spus Harrigian.

,,Este privilegiul nostru să susținem Italia, iar angajamentul nostru continuu reflectă valorile poporului american de a oferi asistență ori de câte ori este nevoie", a concluzionat acesta.

Unitatea medicală modulară de tip ERPSS conține provizii medicale pentru șapte zile, funcționează în două corturi și poate fi operaţională în aproximativ o oră din momentul instalării. Această unitate medicală specială include și un palet de aprovizionare de 15 zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel