Comandă uriașă pentru dotarea trupelor ruse. Rachete Sarmat, tancuri T-90M și avioane Su-34M contractate într-o singură zi

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
T-90M, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
T-90M, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Adjunctul ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, a anunțat că, pe 16.08.2022, în cadrul forumului Armata-2022, au fost încheiate 36 de contracte de stat cu întreprinderi din Complexul Militar Industrial, în valoare de peste 8 miliarde de dolari.

“Astăzi, au fost semnate șapte și încredințate direct alte 29 de contracte de stat, pentru o sumă de peste 500 de miliarde de ruble, cu 26 de societăți din cadrul Complexului Militar Industrial. Semnarea acestui pachet de contracte va reprezenta o etapă importantă în realizarea Programului de stat pentru înzestrare”, a declarat Krivoruchko, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, în urma implementării acestor contracte, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi peste 3.700 de unități de tehnică nou. În același timp, vor fi modernizate și reparate peste 100 de unități de tehnică militară și specială. 

După cum a anunțat Krivorucko, Ministerul rus al Apărării a ajustat parametrii comenzilor de stat pentru apărare, ținând cont de experiența întrebuințării în luptă a tehnicii militare.

“Organele de conducere militară ale Ministerului Apărării al Federației Ruse au depus o muncă susținută pentru a analiza și adapta comenzile de stat pentru apărare, ținând cont de situația politico-militară actuală și de nevoile Forțelor Armate în ceea ce privește achiziționarea, modernizarea și repararea tehnicii militare și speciale”, a spus Krivoruchko.

 

Ar fi vorba printre altele de rachete intercontinentale Sarmat, tancuri T-90M și avioane Su-34M

 

Comentariul autorului: Din informațiile care circulă între participanții la forumul tehnico-militar Armata-2022, aflat în curs de desfășurare, în perioada 15-21 august, în localitatea Kubinka de lângă Moscova, contractele încheiate de Ministerul rus al Apărării prevăd achiziții diverse de tehnică și armamente pentru dotarea trupelor ruse.

Între altele, este vorba despre rachete balistice intercontinentale Sarmat, rachete de croazieră Onyks, sisteme de rachete antiaeriene S-500, sateliți de cercetare Lotos-S, avioane de bombardament Su-34M, elicoptere Ka-52M și Mi-28NM, tancuri T-90M, transportoare blindate BTR-82A, mașini cu destinație specială Tigr, sisteme de conducere a aviației și apărării antiaeriene sau drone Orlan, Inokhodets și Eleron. 

Deocamdată, nu s-a spus nimic despre contracte noi privind achiziționarea de rachete hipersonice Zircon sau rachete de croazieră Kalibr. Cu siguranță însă acestea se află în pachetul de documente semnat de adjunctul ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, cu societăți din cadrul Complexului Militar Industrial. Detalii despre aceste contracte, inclusiv în ceea ce privește numărul concret de armamente achiziționate, vor apărea în zilele următoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel