Nicolae Ciucă: Tot ceea ce presupune înzestrarea Armatei României, trebuie să se concretizeze în cooperare industrială

S.I. Catalin / 23 feb 2021 / 20:56

Ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ca astăzi a vizitat, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, una dintre fabricile de la Măgurele ale companiei Elbit Systems, pentru a vedea o expoziție de produse realizate în România, pentru Armata României.

Nicolae Ciucă a ţinut să precizeze că Ministerul Apărării Naționale a avut relații contractuale directe cu compania israeliană Elbit Systems pentru o serie de proiecte în cadrul  programelor de înzestrare ale Armatei României. 

,,Firma israeliană este direct implicată în programul de înzestrare a Forțelor Terestre Române cu PIRANHA 5, iar de la Măgurele pleacă turela telecomandată pentru noile transportoare blindate pentru trupe. Am reiterat, că tot ceea ce presupune înzestrarea Armatei României, trebuie să se concretizeze în cooperare industrială și integrare în industria națională de apărare’’, a precizat ministrului apărării.

Nicolae Ciucă a ţinut să specifice că demararea unor programe noi de înzestrare, se va materializa prin creșterea implicării operatorilor economici de stat și privați din țara noastră în zona furnizării de produse și servicii pentru Apărare.
 
,,În continuare, bugetul MApN a rămas la două procente din Produsul Intern Brut al României, conform Acordului politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Este al cincilea an în care beneficiem de prevederile acestui acord politic și menținem decizia de a aloca cel puțin 20% din bugetul nostru pentru înzestrarea cu echipamente moderne, în producerea cărora să fie implicată cât mai mult industria românească de apărare’’, a conchis ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy